Muškarac koga smatrate dobrim ljubavnikom, barem pola svog zadovoljstva nalazi u vašem zadovoljstvu. Iz čega sledi da zadovoljna žena čini muškarca dobrim ljubavnikom. Iz čega sledi da je žensko zadovoljstvo apsolutni uslov za dobar seks. Njegovo je da učini sve da je zadovolji, njeno je da mu omogući, dozvoli i usmeri akciju. Iz čega sledi da je žena odgovorna za kvalitet seksa, za sopstveno zadovoljstvo i za dobar deo dobrog ljubavnika.

Prosto je.

Što bolje znate šta hoćete, više uživate. Što više uživate, raspoloženiji ste da istražujete načine uživanja. Što ste slobodniji i razigraniji, to više mogućnosti muškarac ima da uživa u vašem užitku i da usavršava svoje ljubavničke veštine.

I još je prostije.

Što više zadovoljstva, to više zadovoljstva.

Saveti? Uputstva? Pet magičnih načina da budete kraljica posteljne raskoši?

Ne, drage moje. Sve morate same da provalite, to vam je posao. Ljubavnik vaših snova je onaj kome ćete dozvoliti da vam pruži užitak o kome maštate. A kad jednom otkrijete kako, svi muškarci oko vas su potencijalni ljubavnici vaših snova.

Jedan jedini savet, koji može da se odnosi i na prevazilaženje planine svih ostalih problema, glasi opustite se. Ujedno, to je najbesmisleniji savet koji možete nekome dati. To je kao kad vam lekar kaže izbegavajte stres. Mogao je da vam kaže i izbegavajte život, idite na Tibet, ili nemojte biti čovek, nego drvo.

Da bi pomerili granice sopstvene sposobnosti uživanja, morate u suštini biti sposobni da uživate. Zvuči ne samo kontradiktorno, nego i sasvim idiotski. Nekako se podrazumeva da smo svi sposobni za uživanje, kao što se podrazumeva da smo svi sposobni za ljubav, da svi težimo zadovoljstvu i ljubavi, želimo ih i tražimo.

Ali ako je to istina, zašto je tako malo zadovoljnih žena i dobrih ljubavnika?

Koliko je teško prevazići stid, sputanost, nasleđene i usađene ograde, predrasude i zablude i to u ovo raspušteno vreme, kad je seksualna sloboda žene opšteprihvaćen pojam, dobrodošla osobina i samo još jedna od vrlina savremene dame?

Teško je.

Jer svaka sloboda nosi vrhunsku odgovornost.

Podizanje zastave seksualne slobode, zatreslo je iz temelja tvrđavu muško-ženskih odnosa. Jer, iz pozicije one koja daje, dopušta i prepušta se, odgovorna za svoje zadovoljstvo i samostalna u izboru osvajača, žena se susreće sa problemom potrebnosti. Muškarac joj je potreban da bi pronašla svoj užitak.

couple fighting on couch Striptiz za pismene: Dajte mu... svoje zadovoljstvo

Nije do tebe, dragi, ali suviše te želim i eto...

Žene su se u sva vremena snalazile same u svemu, ali pitanje potrebe i pripadnosti nije se postavljalo. Uvek su nekome pripadale, mužu, ocu, deci. Njima je pripadala samo dužnost da služe onima kojima pripadaju. Zadovoljstvo je izostajalo ili se nalazilo spontano, slučajno, srećom.

Sada, kad zadovoljstvo pripada ženi, a žena pripada sebi, to što joj je muškarac potreban da bi funkcionisala kao zadovoljna žena, odjednom je postalo problem.

Savremene žene osetile su strah od potrebnosti.

Koliko je strašno kad žena oseća da nosi svu odgovornost i da sve može sama, jer je to sloboda koju joj je donelo moderno doba, a onda otkrije da joj je muškarac potreban?

Strašno je.

Pitajte nas, ako ne verujete.

Pokušavamo da se ponašamo muški arogantno, da menjamo ljubavnike, da unižavamo raskoš seksualnosti, svodeći je na nivo “samo seksa”, da se ponašamo kao da su nam posao, aktivan društveni život, zdrava ishrana i vežbanje, važniji od ljubavi i intimnosti.

I onda dovedemo u krevet nekoga koga je neka žena već načinila dobrim ljubavnikom i on lepo vidi da mu ne dopuštamo da nas zadovolji, da se ne prepuštamo, da vitlamo onom zastavom kao blesave, čuvajući bedem od osvajača, stupajući u odnos, kao u rat…

Bože, koliko smo lude! Nije čudo, nije nam lako.

Ali, hej, opustite se. I izbegavajte stres.

Ili samo radite ono što je ženama zapisano u svakoj ćeliji – dajte mu… svoje zadovljstvo.

Prethodne tekstove iz serijala “Striptiz za pismene” možete pročitati ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments