#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Studenti bez granica: U srcu Andaluzije

Studenti bez granica: U srcu Andaluzije

Kordoba je grad u Andaluziji, na jugu Španije. Ovaj grad bogate istorije, nekad je bio važno mesto u rimskom carstvu, ali i bitan islamski centar Evrope. Danas je moderan grad srednje veličine, ali ipak primamljiv turistima zbog svoje religijske istorije. Ovde su se susrele tri vere: hrišćanstvo, islam i judaizam. Danas, Alvaro Benzal Aribas (Álvaro Benzal Arribas), vodiće nas kroz savremenu verziju Kordobe.

Fakultetski život

Studiram engleski jezik u Kordobi, na jugu Španije. Grad je srednje veličine i ima dosta fakulteta i mnogo studenata. Poznat je u Španiji po fakultetima prirodnih nauka, na primer medicine, koji je izuzetno cenjen. Osnovne studije traju četiri semestra, a onda ide stažiranje. U zavisnosti od toga šta izaberete, stažiranje traje četiri ili šest godina. Predavanja su, uglavnom, obavezna. Uglavnom se održavaju u grupama od 50 do 100 studenata. Ispiti su pismeni, mada neki imaju i usmeni deo kao dodatak. Za moju buduću profesiju, profesora engleskog jezika, ispiti nisu mnogo teški. Ipak, imamo mnogo posla u toku godine, dosta seminarskih i grupnih radova. Na mom fakultetu, dobijam dobro teorijsko znanje, ali imamo i praksu svake godine, tako da je i praktično znanje zadovoljavajuće.

164 Studenti bez granica: U srcu Andaluzije

Kordoba je rodno mesto čuvenog rimskog filozofa Seneke

Život van fakulteta

Veliki broj studenata istovremeno radi i studira. Ja najčešće radim vikendima. Obično izlazim svakog vikenda. Izlazim i četvrtkom, tada su studentske žurke. Cene su različite, mada piće košta oko šest evra.

243 Studenti bez granica: U srcu Andaluzije

Alvaro planira da postane profesor engleskog jezika

Pogled u budućnost

Kada završim studije planiram da polažem državni ispit za profesora. Ako ga položim, predavaću engleski jezik. Ako ga ne položim, voleo bih da radim neku praksu u inostranstvu. Iskreno, voleo bih da se preselim u neku drugu državu. Mada, ako i ostanem u Španiji, nije mi problem. Zadovoljan sam svojim fakultetskim iskustvom. Naučio sam da predajem engleski, zaista. Isto tako sam uživao u čarima studentskog života – novim prijateljima i žurkama.

Prethodne tekstove iz serijala “Studenti bez granica” možete pročitati ovde.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice