Izgleda da uvek moramo da uložimo svestan napor u dostizanje sasvim prirodnih stvari – kao što je ljubav prema sebi i svom životu. Moramo do njih da dorastemo i da ih postanemo dostojni. Ovo su osnove. 

Budite ljubazni 

Ponašajte se prema svima sa ljubaznošću i poštovanjem. Bez razlike. Prema deci, starima, konobarima, šalterskim radnicima (koji vas iskušavaju do krajnjih granica). Idite dalje od toga. Poštujte životinje i biljke, svoje okruženje, svet i planetu. I budite ljubazni i puni poštovanja prema sebi. 

Ne gubite vreme na nebitne stvari

Vaše vreme je najvažnije na svetu, zato odaberite mudro u šta ćete ga uložiti. Odaberite svoje prioritete i uložite vreme u ono što podržava vaš rast i razvoj. 

Pustite kontrolu, prevaziđite ego 

Iako ste vredni i postižete puno i imate na šta da budete ponosni, to vam neće pružiti istinsku sreću. Kada životom upravlja ego, tu nema ispunjenja srca i duše. Prevaziđite ego, otpustite kontrolu, pratite ritam života, ritam igre. 

Ne trudite se oko toksičnih ljudi 

Oni vas neće voleti, a ako se uporno trudite, zloupotrebiće vašu posvećenost i dobrotu. Postavite granice onima koji loše utiču na vas i ne uzvraćaju vam poštovanje i gore od toga – nagone vas da se osećate loše zbog sebe. Držite se onih koji vam uzvraćaju i koji vas oplemenjuju. 

Comments