Kako treba da izgleda nega nakon tretmana?

Trauma tkiva koje je izbockano iglicom je potpuno normalna, zbog čega bi trebalo da se potrudite da ga ne povređujete dodatno tako što ćete konzumirati pića koja su previše topla ili previše hladna. Takođe, ne bi trebalo da konzumirate alkohol u prvih 24 do 48 sati zbog toga što će alkohol u krvi da pospeši napredovanje modrica.

Kada pijete, potrebno je i da koristite cevčicu kako ne biste pritiskali usne i tako ih dodatno gnječili i povređivali. Izbegavajte intenzivno vežbanje u prvih 48 h zato što će vam vežbanje ubrzati rad srca i podići pritisak što će povećati otok i modrice.

Izbegavajte stavljanje karmina i sjajeva za usne, pogotovo onih koji u sebi sadrže sastojke koji služe da povećaju vaše usne. Korišćenjem karmina možete da izazovete infekcije. Mažite isključivo preparate za umirivanje usana kako bi se one što brže regenerisale.

Nakon tretmana ne bi trebalo da spavate na stomaku kako ne biste pritiskali usne, odnosno filere u njima. Potrudite se da spavate na stranu ili možda na leđima kako biste dobro zaštitili usne on neželjenog pritiskanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Полли | ВИЗУАЛ И КОНТЕНТ СПБ (@palin_beskov)

Ljubljenje je, takođe, veliki no no nakon ubrizgavanja filera. Poljupci mogu da zgnječe filere, isto kao što bi trebalo da u prvih dva dana izbegavate pušenje cigareta jer može doći do vazokonstrikcije. Takođe, ne bi trebalo da letite avionom nakon ubrizgavanja filera zbog toga što se u samom avionu menja pritisak.

Zbog otoka i modrica, nakon tretmana nećete odmah moći da procenite finalni izgled, ali ne brinite, otok će brzo da splasne uz adekvatnu negu. Odmah nakon tretmana držite led na usnama otprilike 30 sekundi, pa onda sklonite i to ponavljajte na svakih 10 minuta. Zatim, mažite kreme koje imaju umirujuće dejstvo, a koje ćete kupiti u apoteci, kao i balzam za usne.

Što se tiče momenta u kom ćete moći da vidite rezultat tretmana – razlikuje se od osobe do osobe. Kod pojedinih, modrice i naduvenost traju i od 5 do 7 dana, dok se kod drugih usne smire nakon samo 24 časa. Sve zavisi od filera koji ste izabrali i od vašeg organizma.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Milica Antić

Comments