Ono što je problematično za parove koji nisu (još) izgradili poverenje, ili se bore da ga povrate, za vas dvoje je normalno, obično i ne predstavlja izvor nesporazuma i sumnje. Utvrdite još jednom zašto je poverenje u vezi najvažnije.

Prijatelji različitog pola

Niste ljubomorni na njegove prijateljice, čak ni na onu jednu posebnu, kojoj je vrlo privržen i čije mišljenje mu je važno. Vrlo je verovatno da i sami shvatate zašto je ta osoba tako posebna, uviđate njene vrline i želite da se družite sa njom. Naravno, to druženje nije imperativ i nikada ne pravite pitanje kad on želi da se vidi nasamo sa svojom prijateljicom. Zauzvrat, on isto tako toleriše (i prihvata) vaše muške prijatelje. Kad znate šta značite jedno drugom, ne osećate se ugroženo zbog dužih i starijih emotivnih veza koje vaš partner gaji od ranije. I sami znate da je muško – žensko prijateljstvo moguće i da je, ukoliko dovoljno dugo traje, verovatno već prevazišlo sve one izazove koji se pojavljuju u takvom odnosu i postalo pravo prijateljstvo.

Samostalni odlazak na odmor

Potpuno razumete da je vašem partneru potreban odmor, pauza, isključivanje iz svih svakodnevnih tokova života, uključujući i vašu vezu. Potreba za samostalnim odlaskom nekuda, za promenom sredine, upoznavanjem novih ljudi, ili prosto osamljivanjem, razumljiva je i prihvatljiva i vama i vašem partneru. Uostalom, ići ćete zajedno kad budete hteli i kad se uklopite. Bilo da se radi samo o tajmingu, ili o potrebi za privremenim odjavljivanjem, shvatate da to može samo da osnaži i produbi vašu vezu. Ne strahujete da negde tamo vrebaju otmičari partnerovog srca i vernosti.

poverenje 2 Stvari koje nisu problem, kad imate poverenja jedno u drugo
Comments