Najveći broj dobrih stvari, koje čine dobre veze, odnose se na to da su partneri svesni i prisutni, da obraćaju pažnju, primećuju, razumeju, saučestvuju i da nastoje da izraze zahvalnost i nagrade jedno drugo za pažnju koju dobijaju. To znači da zaista rade na tome da ne uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo, odnosno, da uhvate sebe kad se to dešava i da obnove pažnju i prisutnost.

To su proste i svakodnevne stvari. Kao ono kad je uobičajeno da on sprema klopu vikendom, a vi ga iznenadite, pa napravite veliki ručak, sa njegovim omiljenim jelima i operete sudove, zato što je imao posebno tešku radnu nedelju. Ili kad on to isto uradi za vas.

Takođe, to je iskazivanje zahvalnosti za obične stvari koje partner preduzima da vam olakša svakodnevicu, a za koje niste morali da ga podsećate, tražite od njega, niti da zamolite. Prosto, setio se. Da oriba kupatilo. Da sredi plakare. Da isplanira klopu i ode u nabavku.

Obične stvari, dnevne usluge i uzvraćanje istih, čine da zajednički život teče bez opterećenja da sve morate sami i da ako vi nešto ne uradite, ostaće neurađeno, dok ne pronađete vremena i snage za to.

parovi Stvari koje parovi u dobrim vezama dobro rade
Comments