Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Kriješ da si raskinula sa dečkom

Kako to raskinula?! Bacila si tri, pet, deset, godina svog života?! Zar nije trebalo da se venčate? Ne želiš da čuješ te osuđivačke reakcije, dovoljno je što ih sama sebi upućuješ. Ako te pritisnu, da li da kažeš da je on raskinuo? Ili da te je prevario i da si šutnula izdajicu? Šta je gore – da budeš ostavljena, ili da ti ostaviš? Ali ti osećaš da bi u oba slučaja greška bila pripisana tebi – ti si ta koja je neuspešna, nisi uspela da sačuvaš vezu i pustila si muškarca da se izvuče sa svojim glupostima. A kad bi znali da vas dvoje već duže vreme “izigravate” vezu, da se osećate više kao prijatelji, nego kao par, da seksa gotovo i nema i da ste potrošili sve što ste mislili da je ljubav i da oboje osećate olakšanje što ste raskinuli, jer verujete da ste još mladi i da treba da nađete druge osobe sa kojima ćete biti srećniji… Rekli bi vam da ste razmaženi i blesavi.

Izbegavaš roditelje i porodična okupljanja

Najbolje je da se praviš da si mnogo zauzeta i da ti je posao užasno zahtevan i da to koristiš kao izgovor da izbegneš porodična slavlja i okupljanja, na kojima ćeš se osećati kao jalova crna ovca. Ionako se stalno čuješ sa mamom (i prekidaš posle dva minuta, jer mnogo žuriš) i stvarno ne možeš da trpiš onaj njen pogled – delom zabrinut, delom razočaran, delom prekoran. I ne želiš da se kreveljiš novoj bebi svoga brata od tetke i da se praviš da te zanimaju bezlični životi članova tvoje porodice. Oni te ionako ne razumeju, pa što da ih nerviraš i da oni nerviraju tebe. Najbolje je da ih izbegavaš i da sve bitno od njih što bolje kriješ.

Kriješ da si ostala bez posla

Izgleda da svi očekuju da kad se jednom zaposliš, ostaneš zaposlena i to na jednom mestu. Istisli su te iz firme, nisi se uklopila u korporativni stil, ili si sama pobegla, jer si na tom poslu bila nesrećna, sa nejasnom idejom da treba da ostvariš svoje snove i duboko užasnuta svojom nerazumnom hrabrošću, jer ti još i ne znaš koji su tvoji snovi. Našla si na brzinu neki honorarni posao, tek da imaš neku kintu i ne znaš ni šta stvarno želiš, ni kako da to otkriješ. Kad bi tvoji bližnji to znali, dali bi sve od sebe da naprave drametinu epskih razmera i da ti dodatno zagorčaju život.

Osećaš krizu identiteta

Jeste, trideseta može da te rasturi i rastavi od pameti, kao da ti je giljotina pala na vrat, ako se nisi “sredila” i “skrasila” kao sve dobre devojke, koje su završile fakultete, zaposlile se, udale i rodile decu, pre te kobne cifre. Sve su uradile redom i na vreme, odgovorno i zrelo. A ti nisi. Pa, zaista jeste vreme da se duboko preispitaš. Ali ne o tome šta nije u redu sa tobom, nego o tome ko si ti zapravo, koje su tvoje prave potrebe, na koji način ostvaruješ svoje biće, hraniš svoju dušu i ispunjavaš svoje srce – kad to očigledno ne radiš onako kako rade drugi. Vreme je da se otreseš svih lažnih ubeđenja, da bi mogla da prestaneš da se skrivaš i lažeš sebe i sve oko sebe.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/kat_in_nyc

Brankica Milošević

Editors choice