Čule ste za trendove, naravno, uočavate taj duh mode kad ga vidite i mrštite se, pokušavajući da shvatite kako doteranim ženama uspeva da izgledaju tako doterano, fensi i skupo – da li zaista bacaju gomile para na garderobu i šminku, ili samo imaju neke veštine koje su vama neshvatljive? Divite im se, ali kad pomislite da biste možda mogle i same tako da izgledate, osećate teskobu – neee, to je suviše naporno. Frizura, šminka, štikle, sve vam se to sviđa i odobravate, ali vi jednostavno ne možete time da se bakćete. Vaš modni moto je praktičnost i udobnost, od glave do pete. 

Volite dugu kosu, jer je ženstvena. Ali vaša ideja frizure je da kosu operete i pustite. Idete kod frizera dva ili tri puta godišnje, da vam osveži krajeve i to uvek kod istog – onog koji shvata da vas ne zanima nikakvo fazoniranje i feniranje, nego precizno šišanje. Ako su vam frizura šiške, ili pramenovi oko lica, ili razdeljak, to je ono u čemu ne sme biti propusta. Osim puštene kose, nosite i konjski rep i frizuru za kupanje – punđa na vrh glave, koju inače nosite samo po kući, a leti postaje glavna frizura. Ako se farbate, ne menjate boju već godinama, mada ponekad razmišljate o tome da se odvažite, pa čak i da se ošišate – ima toliko frizura koje bi vam dobro stajale. Ali, kad pomislite na stalno šišanje i potrebu da frizuru svakog dana oblikujete i doterujete, odustanete. 

Imate dva para patika (jedne “jače” i jedne lagane, letnje), cipele, čizme, sandale i papuče. Kad kupujete obuću, ona mora odmah da bude savršeno udobna i nećete kupiti onu koju morate najpre da “razgazite” (odnesete kod obućara na kalup), ma koliko vam se sviđala. Divite se maštovitim sandalama, kaišićima, platformama, ludim štiklama, ali ne pokušavate ni da ih probate, onako iz zabave. Verovatno imate negde u nekoj kutiji neke ludo zabavne sandale ili cipele sa visokom štiklom, kojima prosto niste odoleli – koje već godinama čekaju neku priliku da ih obujete. 

Nosite pet kombinacija – za svaki radni dan – sa istim parom patika (cipela, sandala, čizama, u zavisnosti od sezone). Imate nekoliko dobrih tašni, ali uglavnom nosite jednu, a kad jednom prebacite sve što vam treba u drugu tašnu, onda stalno nosite tu drugu, dokle god možete sa njom da usklađujete garderobu. A garderoba se zasniva na dva para farmerica (jedne crne i jedne plave), za koje nemate pojma kog su brenda, bitno je da su udobne i da se u njima dobro osećate u svakoj prilici. 

Comments