Nije da nemate gomile garderobe i manjak mesta u ormaru i na policama, a imate i onu čuvenu anksioznost koja se zove “nemam šta da obučem” kad neka prilika od vas zahteva da se dodatno potrudite. Posle mnogo razmišljanja, posežete za onom čuvenom tunikom (koja ide preko jednog od ona dva para farmerica) i dodajete upadljiv komad nakita i ešarpu. Spremni ste za operu, ili bilo koji drugi društveni izazov. 

Šminkate se svakodnevno, naravno. Poznajete osnove. Ali svi oni tutorijali i konturisanje i korišćenje gomile premaza i blendera i četkica za njihovo nanošenje, čine da se osećate izgubljeno. Stavljate tečni puder, rumenilo, puder u prahu, koristite olovku za usne i oči – i našminkani ste za pet minuta. Kad se dodatno potrudite, stavite i maskaru i malo senke na kapke i možda malo nečeg svetlucavog. Vaš manikir podrazumeva uredno korišćenje makazica, turpije i laka za nokte (providnog, ili neutralnog) – nikada vam nije palo na pamet da “uradite nokte” jer ne možete da zamislite kako biste to trpeli na prstima. 

Imate veliki izbor naočara za sunce – kada stavite neke posebno zanimljive i upadljive, delujete kao da ste se dodatno potrudili, iako niste. U poslednje vreme, maske su neophodan deo dnevnog autfita, pa imate nekoliko platnenih u više boja – one rešavaju pitanje šminkanja delimično, a u kombinaciji sa naočarima za sunce, rešavaju ga kompletno (ne morate da se šminkate uopšte). 

U stanju ste da se kompletno spremite (uključujući  tuširanje, češljanje i šminkanje)  i da izađete iz kuće za petnaest minuta. Realnih, a ne imaginarnih, koji traju po sat vremena. 

Naslovna fotografija: instagram.com/ardiananicki

Brankica Milošević 

Comments