Oslobađanje okova ispunjavanja tuđih očekivanja, odbacivanje programa i obrazaca koji su vam nametnuti, uslov je da živite svoj život onako kako želite i da sebi pružite i osvojite stvari koje zaslužujete. Kada počnete da postupate onako kako vi mislite, a ne kako svi drugi misle da vi treba da radite, događa se sledeće:

Počinjete da radite stvari koje zapravo želite, a ne one koje mislite da bi trebalo da radite. A to je tako uzbudljivo i oživljavajuće. Nivo vaše energije, entuzijazma i uključenosti povećava se mnogostruko, kada prestanete da živite po automatizmu i da ispunjavate tuđa očekivanja. 

Manje osećate potrebu da objašnjavate svoje motive i postupke. Nemate kome da objašnjavate, jer račune polažete jedino sebi. Ali, budite svesni da računi postoje – sve ima cenu. Odgovornost prema sebi znači da morate plaćati cenu svojih izbora. Ne možete ostaviti posao i postati skitnica, jer vam je potrebna sloboda. Morate biti razumni i praktični i voditi računa o sebi. 


Provodićete manje vremena na društvenim mrežama – nećete moći da se oslobodite digitalnog sveta, ali više se nećete utapati u njemu, gubeći vreme i nalazeći utehu u svetu koji realno nije važan deo vašeg života. Kada počnete da živite svoju istinu, virtuelni svet gubi privlačnost. 

Želećete da budete bolji – nebitn o u čemu, jednostavno ćete želeti da budete bolja osoba. Posvećenija, temeljnija, pažljivija, odlučnija, prodornija. Želećete da znate više, da vidite više, da razumete bolje, a svi vaši odnosi će biti ogledalo vašeg zalaganja da poboljšate sebe. 

Smanjiće se nivo stresa, makar i neznatno. Život će uvek biti brz i nekontrolisan, a stres će biti deo svakog uzbuđenja, ali vi ćete bolje izlaziti na kraj sa njim. Kad se pod stresom iskreni prema sebi, priznajete i prihvatate svoja osećanja, onda smanjujete posledice stresa. 

Bićete opušteniji, radosniji i vedriji. Češće ćete se smejati, jer ćete prestati da sve shvatate tako lično i toliko ozbiljno – život je dovoljno komplikovan i bez toga da ga dodatno komplikujete preteranom brigom, strahovima i ozbiljnošću. Kada ste svoji i opušteni i svet je lepše i radosnije mesto. 

Comments