Ovaj tekst će poslužiti onima koji su neprestano gomilaju stvari u svom ormaru, iako, pritom, polovinu ili dve trećine stvari u njemu zapravo ni ne nose. Iako znam da ovaj momenat “čišćenja” dolazi negde tamo na proleće, odlučila sam da ovu godinu započnem, kako sređenog uma, tako i fioka. Ukoliko se i vi spremate za ovakvu intenzivnu intervenciju sređivanja ormara ili ste prihvatili capsule wardrobe trend, u nastavku ćete pronaći listu od nekoliko stvari kojih definitivno treba da se rešite.

Odeća koja vam nije taman

Verujem da svaka od vas ima bar jedan par farmerica koje je kupila iako su manja veličina, mada s planom da ih nosi kada smrša. Sa druge strane, nije zanemariv broj nas koje kupujemo širu garderobu kako bismo ispratile sve modne trendove, pa na kraju odustanemo od istih. Bilo da se radi o tesnim pantalonama ili džemperu koji se skupio usled fijaska sa mašinom za pranje veša, ili je reč o XXL majici sa jako kul printom na sebi – stvari koje ne možete da upotrebite nemojte skladištiti zajedno sa garderobom koju nosite. Znam da može biti teško otpustiti komade koje ste voleli ili na koje ste potrošili puno novca, ali važno je biti realan i imati na umu vrstu garderobe koju želite. Pogledajte svoje komade odeće i zapitajte se šta ih čini posebnim i vrednim čuvanja. Možete li ih prilagoditi svom ličnom stilu?

Isti komad odeće u različitim bojama

Iako nisam odrasla u eri u kojoj se, ako je majica odgovarajuća, kupuje ista takva u 5 različitih boja, moram priznati da sam ovo nasledila od svoje mame. Ali takve opcije vam nisu potrebne, i na kraju krajeva, mogu vam ostaviti prenatrpani ormar pun stvari koje nikada ne nosite. Ako imate duplikate, izvucite ih sve, poređajte i odaberite onaj koji najviše nosite. Postoji beskrajno mogućnosti – ne ograničavajmo se na istu majicu pet dana u nedelji.

Comments