Dobro jutro!

Zaista tako i mislim! Treba da imate sjajno jutro da biste imali sjajan dan. Zato pratite naše savete i umesto da mrzovoljno ne progovarate do podneva, počnite dan sa osmehom.

woman waking up motivated lwadann tardif getty Stvari koje treba da uradite pre doručka

Čim otvorite oči, nasmejte se!

Okrenite novi list

Zaboravite sve što se dešavalo juče, prekjuče, sve što vas muči, sve neispunjene obaveze i krenite da pravite planove za predstojeći dan. Takođe uredite i radni sto, otarasite se nepotrebnih papira i posla koji ste već uradili.

Vežbajte

Ako stižete da odete u teretanu ili na bazen, sjajno. Ali verovatno ste u većini koja nema vremena za to. Zato vi izdvojte bar 15, 20 minuta da se razdrmate, istegnete i uradite par jednostavnih vežbi. Razbudiće vas bolje od bilo kakve kafe, a krv će prostrujati pravo do mozga. Biće vam teško u početku, ali ubrzo ćete se navići i početi da uživate u tome.

Razmislite

Presaberite se, koje su vam današnje obaveze i zadaci, napravite plan rada i organizujte obaveze. To će sprečiti nervozu i smanjiti šanse da zaboravite na neki važan zadatak.

Lagano se budite

Navijte sat malo ranije, pa umesto da skačete iz kreveta i jurcate po kući spremajući se, ostavite vremena za malo izležavanja, kafu ili sređivanje. Tako će dan početi bez stresa.


Lenka Gatić

Comments