Svaka žena voli da koristi različite proizvode za lice. Počev od krema, losiona, sredstava za čišćenje, do maski. Ukoliko koristite jaku šminku i stalno nanosite puder, maskaru, rumenilo i senku, onda je stavljanje ovih maski skoro pa neophodno.

Različite su prednosti ovakvog negovanja svog lica, ali povrh svega važno je znati šta stavljate na lice.

143 Stvari koje vam niko nije rekao o maskama za lice

Veoma je važno negovati se

– Postoje različite vrste maski za lice. Različiti su prizvođači, napravljene su od različitih sastojaka i ne odgovaraju sve maske određenom tipu kože. Zato se informišite za koji tip kože je određena maska, a ukoliko ste pristalice home made maski i pilinga, dobro razmislite koje sastojke stavljate na svoju kožu.

– Pranje lica je neophodno i pre nanošenja maske, ali i posle. Otvara pore i uklanja površnu prljavštinu.

– Ne zaboravite na vrat. Vaš vrat i dekolte podjednako su važni kao i lice. Masku možete naneti i na ove delove tela.

– Svaka koža je drugačija i zahteva poseban tretman. Kada nanosite masku u redu je staviti je dva do tri puta nedeljno, ali ne i više od toga.

– Nemojte da čekate da se smesa skoz osuši na vašem licu. Kasnije će vam biti veoma teško da je skinete, a može se stvoriti iritacija poput crvenila na licu.

– Izbegavajte preteranu hidrataciju, tako što ćete masku ostaviti veoma dugo da stoji na vašem licu. Zapušiće pore i zaustaviće protok krvi, a to može ostaviti negativne posledice po kožu lica.

– Ako imate veoma osetljivu kožu, obavezno masku pre nanošenja isprobajte. Stavite veoma malo i videćete kako će vaše lice reagovati. Ukoliko nema iritacije, slobodno nanesite masku na celo lice.


Violeta Stojanović

Comments