Saznaćete svakako, godine će vam doneti mudrost kroz sva ona iskustva koja ste možda mogle da izbegnete, da vas je neko uputio malo ranije. Pa, žene koje su prevalile četrdesetu, žele da poruče desetak godina mlađim ženama, da više vole sebe, da se više raduju, više verujuju u sebe, da ne troše svoje vreme na loše ljude i loše veze. Da budu samosvesne i opuštene i da njihova sreća ne zavisi ni od posla, ni od porodice, ni od materinstva, već samo od toga kako primaju život i kako mu uzvraćaju.

Upoređujte sebe samo sa sobom od ranije

Da, pre deset godina ste bile mlađe, ali koliko ste sada privlačnije, ženstvenije, samosvesnije? Unutrašnja stabilnost se sa godinama i mudrošću povećava, ali u ovom momentu, vi imate sve! I lepotu i mladost i snagu i pamet. I kad ste toga svesni, onda imate i deo mudrosti koji inače dolazi na teži način – ili potpuno izostaje.

Ne shvatajte posao kao opterećenje, nego kao samoostvarenje

Nađite sebe u obavljanju posla, u kolektivu, u društvenoj zajednici. Vi ste korisno biće i uživate u tome da učite i radite, to vam daje strukturu, smisao, stabilnost. Oni koji vole da rade ne razmišljaju o penziji, nego o tome kako da se bave onim što vole do poslednjeg dana.

Stvari koje zrele žene žele da saznaš pre tridesete Stvari koje zrele žene žele da saznaš pre tridesete
Comments