Bilo da si sada u super mirnoj i divnoj fazi svog života gde sve prosto teče, ili je malo burniji period o kome ne znaš šta da misliš samo bi se pokrila preko glave i čekala da prođe, treba da imaš na umu da i tvoje okruženje, radno i životno dosta utiče na to. Kao što smo depresivniji u slabo osvetljenim prostorijama (it’s a fact… da, da znam, svakako da ima onih kojima previše svetla ne odgovara ali ne govorimo o previše nego o dovoljno, bez kog se osećamo mentalno sparušeno i pospano) tako je i sa previše sterilnim prostorima u kojima nema previše života. A kad smo kod života, pored partnera ili cimera, koje ipak nije okej svrstavati u kategoriju “za oplemenjenje prostora”, kao ni kućne ljubimce, koji svakako unose faktor života (nekada čak i previše), prvo što nam svakako pada na pamet su biljke! Naravno biljke! Ja iskreno, ma koliko da se trudim izgleda da green thumb nije jedan od mojih talenata, ali uporno nastavljam da pokušavam, i predlažem to svima. Ima nečega u trudu, volji da nešto poraste i procveta, i vođenju računa o drugom biću.

Ukoliko si spremna za avanturu, ili se već u njoj ali ti fale neki novi članovi biljne porodice, sastavili smo listu biljaka i trava koje su savršene za balansiranje uma, i pročišćavanje vazduha – a mogu ti i popraviti raspoloženje!

Bosiljak

Ova neverovatna začinska biljka popravlja raspoloženje, koliko i popravlja svaki obrok. Pozitivan efekat koji donosi na umirivanje, dolazi iz supstance koja se zove linalool i nalazi se u mnogim biljkama. Inhalacija bosiljkom ne samo što pomaže za prehlade svih tipova i podtipova, nego i za umirivanje nervoze. Udah izdah, udaaah izdaah i polako. Dobro je imati ovako moćnu biljku pri ruci.

Comments