Proslavili smo doček Nove godine, bili na zasluženom odmoru i više nam ne preostaje ništa više čemu bismo se radovali, barem do letovanja. Kako letovanje nije ni blizu, ostaje nam samo da maštamo, štedimo i planiramo odlazak na magične destinacije. Ukoliko nisi sigurna koje su to najatraktivnije destinacije koje bi trebalo da posetiš baš ove godine, u nastavku ti otkrivamo nekoliko zanimljivih lokacija, kao i razloge zašto ih ne smeš propustiti.

Bariloš – Patagonija/Argentina

Zašto baš tamo? Bariloš je severni deo Patagonije i veoma je popularan po svojim živopisnim jezerima koja će te ostaviti bez daha. Pored neverovatnih jezera, ova atraktivna regija nudi razne sportske mogućnosti poput biciklizma, planinarenja, različitih vodenih sportova i golfa. Rezerviši sobu u jednom od brojnih hotela koji su smešteni upravo u blizini nestvarnih jezera.

Da li je pravi izbor za tebe? Ovakvo putovanje najpogodnije je za avanturiste i za ljubitelje pomalo ekstremnih sportova. Ukoliko si fan skijanja na vodi, planinarenja ili biciklizma, uživaćeš u Barilošu. Ukoliko si mirniji tip, koji više ceni pravi odmor, bez fizičkih aktivnosti, nastavi da čitaš dalje.

Šta ne treba da propustiš? Planinarenje na čuveni Perito Moreno glečer je najvažnija stvar koju treba da uradiš ako se odlučiš za ovu destinaciju. Ovaj vrh je jedan od najpoznatijih turističkih atrakcija u Patagoniji.

geronimo giqueaux HcmeH3LKvN0 unsplash e1578485204663 Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Porto/Dolina reke Duro – Portugal

Zašto baš tamo? Reka Duro se nalazi u severnom delu Portugala i njeno ime znači “zlato” odnosno “zlatna reka”. Ovaj predeo bogat je najboljim vinima, fantastičnom hranom i neverovatnim pogledima. Ako se odlučiš za ovu destinaciju razmisli o boravku u čuvenim kintama (quinta), velikim privatnim imanjima gde vlasnici izdaju apartman-kućice.

Da li je pravi izbor za tebe? Ova destinacija najprikladnija je za parove.

Šta ne treba da propustiš? Jedna od najprivlačnijih stvari koje treba da vidiš ako boraviš ovde su čuvene ručno oslikane pločice po kojima je ova regija poznata. Pločice u Portu su oslikane u raznim bojama i motivima, ali najpoznatije su one u belo plavoj kombinaciji boja. Ove pločice pričaju pričaju priču o religiji i istoriji ovog predela.

virginie laune XDM6b3i2t E unsplash e1578484993846 Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Atakama pustinja – Čile

Zašto baš tamo? Atakama pustinja, koja nam je svima poznata kao najsuvlje mesto na svetu, odnosno sa najmanje padavina, nudi razne aktivnosti kao što su planinarenje ili biciklizam po planinama i kanjonima, posete živopisnim selima, kao i drevnim ruševinama.

Da li je pravi izbor za tebe? Ukoliko imaš avanturistički duh, željna si novih iskustava i dobro podnosiš nagle promene temperature, ovo je tvoja top destinacija koju treba da staviš na svoju listu. Peščani nanosi i promene temperature biće ti pravi izazov, kao i pustolovine i pejzaži sa kojima ćeš se susresti.

Šta ne treba da propustiš? Gejziri El Tatio biće ti nezaboravno iskustvo, kao i zvezdane noći. Čuvena Dolina smrti poznata je jer na njoj zaista nema nijednog živog bića, a Mesečava dolina otkriće ti vanzemaljske pejzaže.

diego jimenez HNOaMthcq0w unsplash e1578484758957 Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.
Comments