Koža na vratu je delikatna oblast i zahteva nešto brižniju negu od ostatka tela. Verovatno ste nekada čuli da se godine vide upravo na vratu, a da li je zaista tako – ostaje da sami donesemo taj sud. Ono što je sigurno jeste da je vrat, ali i koža na vratu osetljiva površina i da je potrebno da joj posvetite više vremena i proizvoda za negu, a mi danas sa vama delimo kako da rešite problem suve kože na vratu i to uz pomoć samo nekoliko trikova.

Ono što je sjajna stvar jeste da su ove trikove otkrili dermatolozi koji su godinama istraživali ovaj problem, što znači da ćete i vi uspeti da ga rešite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Borislava Sekova (@borislavasekova)

Šta je to potrebno da radite kako bi koža na vašem vratu bila hidrirana, zategnuta i sjajna? Otkrivamo male tajne!

Uvek birajte kreme koje su masnije i gušće strukture

Već znamo da u vašoj nezi koristite kremu koja dubinski hidrira, a ona se svakako podrazumeva. Ali, postoji još nekoliko proizvoda koji se podrazumevaju ako želite da rešite ovaj sićušan problem, a prva i najvažnija stvar jeste krema koja ima masniju i gušću strukturu. Nju nanosite uveče, pre spavanja u tankom sluju, a bilo bi poželjno i da blago izmasirate sporan deo.

Neka se u vašoj dnevnoj rutini obavezno nađe krema sa glicerinom

Glicerin intenzivno hidrira i hladi kožu. Krema koja u sebi sadrže ovaj sastojak je laganija za upravljanje tako da uz nju možete da masirate i zatežete kožu i to tako što je nanesete na prste, a onda radite vežbe zatezanja. Takođe, ako ste na mrežama videli popularne videe u kojima se rade vežbe za lice, možete iste da ispobate i bićete zadovoljni rezultatima.

Pročitajte i ovo: Spikule za negu kože lica – direktno iz okeana

Ne boravite u prostoru koji ima “suv vazduh”

I spoljni faktori utiču na kožu, zato se trudite da redovno otvarate prozore i imate protok čistog vazduha u prostoru u kom boravite. Važno je i da ne boravite u prašini i u uslovima koji nisu adekvatni. Redovno menjajte posteljinu i sređujte svoj životni prostor, jer sve to utiče na izgled vaše kože.

Koliko god voleli pilinge, problem suve kože vrata zahteva da ih preskočite

Volite pilinge, a naročito one voćne, li postoji jedan mali problem – koža vašeg vrata ih ne voli i morate da je poštedite. Radite piling na ostatku tela, ali vrat morate zaobići. Osim toga, bilo bi dobro da recimo sami pravite svoje pilinge jer, ako si prirodni, svakako ne mogu da donesu štetu vašoj koži i u tom slučaju možete da ih koristite i na vratu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Noemie Juno (@noemiejuno)

Budite umereni sa parfemom i drugim mirišljavim proizvodima

Naravno da parfem može da utiče na vašu kožu, posebno ako ga prskate više puta u toku dana, zato morate da se stabilizujete i prestanete da imate direktan kontakt sa mirisima. Dovoljno je da ga nanesete na garderobu; isto važi i da sve druge mirišljave proizvode, potrudite se da nemate direktan kontakt sa njima.

Uključite kreme protiv bora i starenja u vašu rutinu

Možda mislite da nije vreme, ali za kreme koje su toliko bogate vitaminima je uvek vreme! Zato, obavezno u svoju rutinu ubacite kreme koje su protiv bora ili starenja, naročito ako vam je koža zrela. One će da reše moguće probleme.

Pročitajte i ovo: Mikrodoziranje u nezi lica je trend a ovo je sve što treba da znate o njemu

Naslovna fotografija: instagram.com/noemiejuno

Dragana Stojanović

Comments