Ukoliko vodite svoj posao, ili radite za nekoga ko je u ozbiljnom biznisu i neprestano proverava, održava i unapređuje svoje pozicije, nećete moći da isključite telefon i diskonektujete se sa interneta u petak uveče, da biste se uključili u ponedeljak ujutro. Vikend je suviše neradnog vremena, za koje može svašta da se desi u poslovnom svetu onih koji su neprekidno budni i samo čekaju da neko zaspi, pa da zauzmu upražnjene termine.

Dakle, radite 10, 12 i 15 sati dnevno, a možda i više. Verovatno ne u kontinuitetu, jer morate jesti, odmoriti se, protegnuti kičmu, obaviti kupovinu i plaćanje računa, a ako imate decu i porodicu, morate pronaći neki sat u danu da deci isproveravate zadatke, da razgovarate sa ukućanima i bavite se domaćim poslovima, da se posvetite partneru i da pronađete neko vreme da negujete taj odnos i bavite se seksom.

A dan i dalje ima samo 24 sata i od toga, morate spavati barem 6 sati, mada bi trebalo 8, a mnogi spavaju svega 4 ili 5 sati, uz dodatak regenerativne popodnevne dremke, od četrdesetak minuta, pre nego što nastave sa ispunjavanjem obaveza.

Svaki dan – radni dan1 Svaki dan – radni dan
Comments