Moram vam priznati da je sve počelo malo dezorganizovano. Revije su prvog dana kasnile nešto više od očekivanog, što nije značilo da je atmosfera bila lošija. Neki su to prvo veče nazvali i veče zvezda, jer zaboga, tada treba biti viđen i videti. U Belexpo centru spazili smo mnoge javne ličnosti u ne baš tako sjajnim odevnim kombinacijama za ovu priliku složićete se, o čemu smo diskutovali na Wannabe Stars-u.

Prvo veče smo imali priliku da vidimo učesnike i kreacije projekta “ZONA 45“, Sherri Hill, Jelenu Stefanović…

Pobednik večeri bila je kolekcija brenda Sherri Hill.

slika17 Sve što ste želeli da znate o 32. Nedelji mode u Beogradu (1. deo)

Neke informacije nećete svuda dobiti

Sledeće veče su stvari počele da se zahuktavaju. Isto mesto, ali druge ličnosti. Dragana Ognjenović, Mihano Momosa, revije studenata i diplomaca,  Ana Ljubinković, Tamara Paunović i drugi novi modni dizajneri oduševili su mnogobroju publiku koja je nestrpljivo prelazila iz jedne sale u drugu.

Slikaa2 Sve što ste želeli da znate o 32. Nedelji mode u Beogradu (1. deo)

Iz prve ruke

Broj favorita večeri se povećao na dva. Mihano Momosa je pobrao velike simpatije.

Posle revije smo popričali sa njim, pa nam je rekao sledeće:

„Očekivanja su velika, nadam se da sam ih ispunio. Zadovoljan sam i nadam se da će vam se modeli dopasti.“

Veruj, više smo nego zadovoljni. A da to ne ostane samo na mom ličnom ukusu, evo šta je rekao Vlada Stanojević:

„Iskreno ja sam sve te modele koje sam video na manekenkama zamišljao na svojoj devojci, odnosno na osnovu toga sam gledao da li mi se dopadaju ili ne. Mogu ti reći da su modeli savršeni, ne zato što je moja devojka toliko lepa, već zato što su modeli savršeni, drugačiji, a vidi se u stvari po reakciji publike. Čim se završi revija…Vidi se to odmah i po aplauzu, video sam kako to ljudi pomno gledaju od glave do pete. Mislim da će ova kolekcija imati sjajan odaziv. Ne znam koja je cena, nadam se da nije mnogo skupo, ali neku od ovih haljina bih i ja kupio svojoj devojci.“

Odmah za njim sledi i vesela Ana Ljubinković, koja ima i više nego jedan razlog da se smeje. Mnoge poznate, a i one druge ličnosti najavile su posetu njenoj radnji i pohvalile njen dizajnerski rad.

slika36 Sve što ste želeli da znate o 32. Nedelji mode u Beogradu (1. deo)

Modeli uvek raspoloženi za fotografije

slika45 Sve što ste želeli da znate o 32. Nedelji mode u Beogradu (1. deo)

Ana Ljubinković

Da razbijemo malo i predrasude, popričala sam malo sa manekenima i manekenkama u backstage-u.

Igor Jagić nam je rekao ponešto o reviji Mirjane Šarac:

„Veoma mi se dopada revija, ovo su inače kreatori Akademije lepih umetnosti. Koža mi je super, generalno volim kožu, oduševljen sam dizajnom, futuristički je i inovativan. Uvek je dobro imati nešto drugačije u ponudi. Mirjana Šarac je zaista sjajno odradila svoj deo posla, a nadam se da ćemo ga i mi izneti na pravi način.“

slika55 Sve što ste želeli da znate o 32. Nedelji mode u Beogradu (1. deo)

Neke bi trebalo da se kandiduju za takmičenje Mis Srbije

Cirkulisali smo između fenomenalnih revija, VIP dela i backstage-a kako bi vam preneli sve što se dešavalo. Organizacija se podigla na neverovatan nivo. Drugog dana kašnjenja gotovo da nije ni bilo, revije su sjajno odrađene. Od manekena preko dizajnera, publike, sve je bilo na nivou.

Do duše, javne ličnosti su selektivno birale revije kolega ili prijatelja, ali dobro, nije ni visoka moda uvek u svačijem ormaru ili spisku želja.

Ako ste ljubitelji mode, javnih ličnosti i još po nečega, sledeći generalni izveštaj biće prava poslastica za vas.


Marina Marinković  je previše puta menjala svoj potpis. Stoga, zaključuje da voli promene u životu, muziku i pisanje. Na fakultetu je otkrila je da ima zlu polusestru, koju (za sada) mnogo voli. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste, to se nikad ne menja.

Comments