Nekada davno, bosonoge seljančice dolazile su u grad, a gospoda ih je kupila kao zrele voćke pored puta. Da se ne lažemo, udati se za bogataša jednako je bilo teško onda kao i sada. Jedino se menjaju mesta i načini pristupa bogatunima. Danas ih više ne zanimaju devojke sa ulice ili posluga (osim, možda za seks), danas je bogatstvo tvrđava koja se brani, a karta za ulazak u visoko društvo sve skuplja.

Da odmah napomenem da postoji velika razlika između novca i love. Tamo gde je novac, uglavnom ima mnogo rada, veštine, vrednosti su malo drugačije, pa se i ženidbe i udadbe sprovode na poseban način. Dočim je lova izobilje od one vrste na koje se bosonoge lepotice i lože, lova je neretko proizvod žestoke volje koja bez pripomoći nekog oblika nasilja, prevare, mutljaga i drugih sivila koja prate visoko društvo – ne nastaje.

Dogodilo se na internetu da je privlačna mlada dama postavila neposredno pitanje. “Kako da se udam za bogataša?” Zanimalo ju je kako da pređe prag lutkice, devojčice, igračkice, pratilje i zahvati bogatuna za muda, da joj ne izmakne, da je prstenuje. “Uspem da dođem nadomak braka sa onima što zarađuju 250 hiljada dolara godišnje, ali kao da mi je to granica, nikako da ulovim nekog ko zarađuje pola miliona i više”, vajkala se dama.

Odgovorio joj je jedan od tih bogataša. “Čuj, devojko, mi smo poslovni ljudi i hajde da sa ekonomskog stanovišta razmotrimo tvoju muku. Želiš da menjaš lepotu i prisustvo za novac. To je u redu. Međutim, moje bogatstvo će rasti i uvećavati se, dok će tvoja lepota kopniti s godinama. Štaviše, dok moje blago može da bude nešto manje ili nešto veće, ono što ti nudiš propada progresivno. Tako da nudiš nepravednu razmenu. Zašto bih posedovao nešto što će propasti, kad mogu to da iznajmim. Odgovor na pitanje zašto ne možeš da naloviš bogataša leži u tome što se – ne isplati. Ma koliko zgodna i mlada bila. E, ali ako bi i sama postala bogata i približila se sumi od pola miliona dolara godišnje prihoda, izgledi za lov na bogataša bi se značajno popravili.”

Opa!

Premda mi se čini da je gospodin bio preoštar, otkrio je veoma važnu pojedinost. Bogataši se žene i udaju u krugu koji poznaju. Glumice se udaju za režisere, producente, agente, ređe za kolege. Bogati štreberi se udaju za bogate štreberke, eventualno za ne tako bogate, ali veoma zgodne i obrazovane žene. Plastična hirurgija, dobra ishrana, vežbanje, omogućili su da lepota više nije samo dar bogova, već proizvod koji se može izgraditi. Da biste bili poželjna mlada, nije više dovoljno biti samo lepotica.

A fudbaleri? Mafijaši? Tajkuni?

To su sve kategorije koje traže trofejne žene. E, ali opet puka lepota nije dovoljna da biste ukrasili nečiji BMW. Morate da se bavite prestižnim zanimanjem koje bi privuklo mužjake, jer smisao takvog braka je da može da vas pokazuje, da se vama hvali.

Postanite bar fotomodel, slikajte se za novine, učestvujte u rijaliti šouu (to je sada hit), potucite se sa nekom sličnom fronfuljom sa estrade, počnite i sami da pevate (po mogućnosti narodnjake). Možete čak biti i striptizeta, tu se na moral ne obraća pažnja, već samo na medijsku izloženost. Još ako namaknete neku lovu i postanete slavne, eto prilike da zajašite tajfun kako bi vam muž bio tajkun.

Pazite se samo da vas tajfunski muž ne zbaci. Istog trenutka kada brak uđe u kadar, prestanite da pušite, pijete, tučete se, šmrčete belo, nego se primirite. Postanite oličenje čednosti i tetošite svog bogatuna kako bi mogao da stekne utisak da ćete biti divna majka – i njemu i deci. Premda će vas uzeti zbog lepote, slave i novca, veoma im je stalo da mogu da vas predstave i kao divnu ženu i majku, domaćicu.

E, sad.

Kad pogledate spisak poželjnih mladoženja, videćete da su uglavnom razgrabljeni. Ponekad se razvode i zavode, ali iza svakog ugla vrebaju psihotične misice, zvezdice s televizije, voditeljke, striptizete, starlete. Zato požurite da se proslavite ili još bolje, potražite mlade naraštaje. Stidljivi mladunci koji su tek zagazili u poslovne vode mogu biti sjajna prilika. Tu morate da naoštrite nokte da vas dobro služe dok klinčujete sa klinčevim roditeljima (čujem da sestre i mame prednjače u grebanju), ali šarmirajte “taju” i neće biti problema. Klinci koji su uzleteli obično su već i sami spakovali matorce u kutiju, a sve što su im izmuzli već su obrnuli kroz svoj posao.

U krajnjoj liniji okrenite se primitivnim sredinama u kojima još vole bosonoge seljančice, a erotična aura strankinje donosi u startu sto poena. Zaputite se u Emirate, Oman, Jordan, Egipat, Siriju, pa nastavite ka istoku. Na kraju možda završite kao jedna od žena avganistanskog poglavice, ali zlatne poluge su zlatne poluge, šta vas boli štikla.


Vukodlak i vampirica su par iz snova koji se juri po krovovima velegrada posmatrajući vas dok spavate ili divljate po klubovima. Oslanjaju se na svoje super-moći i s obzirom na to da su zveri, baš ih briga – sve će vam kazati u lice!

Comments