5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Iza već svetski poznatog imena Axwell stoji Šveđanin Axel Christofer Hedfors. Rođen 1977. u malom švedskom selu Lund prvi san mu je bio da postane farmer. Već sa devet godina ga ta želja prolazi i postaje opsednut bubnjevima. Postaje veoma dobar u tome i izdvaja se u svojoj klasi. Iznerviran što ostali u klasi ne mogu da ga prate, menja svoje bubnjeve za kompjuter i to Amigu 500 da bi mogao sve instrumente sam da svira. Za razliku od ostala dva člana SHM-a (Steve Angello i Sebastian Ingrosso) čiji su roditelji već bilu u muzičkom svetu, Axwell se sam upoznavao sa muzičkim poslom kao i opremom. Svoju DJ opremu nikada nije imao kao mali, nego je DJ-ing učio na svojim prvim nastupima. Prve projekte izdaje kao duo Quazar, koji su bili u acid-tehno žanru i rađeni u muzičkom softveru “Fasttracker2”. Zanimljivo, njegova numera se našla i u instalaciji “krekovane” verzije kompjuterske igrice “Worms 1”. Na početku ambicije su mu bile skromne: “Hteo sam samo da pravim muziku. Ništa drugo me nije zanimalo. I ako bi mi to plaćalo račune, ja bih bio presrećan.” kaže Axwell.

Axwell interview2 Swedish House Mafia: Axwell

Svoje probijanje u vrh elektronske muzičke scene kreće davne 2002. kao deo projekta “Mambana” sa Isabel Fructuosom. Letnje pesme sa latino šmekom “No Reason”, “Libre” i “Felicidad” naišle su na veliku podršku tadašnje scene. Prvi svetski hit Axwell pravi 2004 godine pod nazivom “Fell The Vibe” koji se našao skoro na svim većim radio stanicama i DJ setovima.

axwell Swedish House Mafia: Axwell

2005-a je za Axwell-a bila veoma produktivna godina. Pored dva nova hita sa kojima se potvrdio kao ozbiljan muzičar (“Together” i “Watch The Sunrise”) osniva sopstvenu produkcijsku kuću “Axtone”. Axwell se preko Ingrossa upoznaje sa Steve Angellom i 2006. pod alijasom Supermode izbacuju obradu hita iz osamdesetih “Smalltown Boy” pod nazivom “Tell Me Why”. Ubrzo postaje deo projekta Swedish House Mafia zajedno sa Steve Angellom i Sebastian Ingrossom. Kako sam kaže on je i osnivač, al isto tako dodaje kroz šalu da se neki slažu sa tim a neki ne. Ime su dobili od ljudi oko njih zato što su stalno jedan drugog podržavali i čuvali, pa su izgledali kao mafija. Na početku su zajedno puštali muziku po velikim festivalima i poznatim klubovima, a onda je 2009. zajedno sa Laidback Lukom izbacuju mega hit “Leave The World Behind”. Axwell nastavlja svoju kvalitetnu produkciju pesmama “I Found U” (2007), “Nothing But Love For U” (2010) i “Heart Is King” (2010). Postaje takođe prepoznatljiv po odličnim remiksima. Može se sa sigurnošću reći da je vodeći remikser današnjice. Njegove fantastične remiks sposobnosti vide se u obradama TV Rock – Been A Long Time (Ft Rudy), Adele – Hometown  Glory, TV Rock ft. Rudy – In the Air (Ft Rudy), The Temper Trap – Sweet Disposition (sa Dirtz South-om), Adrian Lux – Teenage Crime, Hard Rock Sofa & St. Brothers – Blow Up (with Thomas Gold) i drugi. Što se “mafije” tiče, nastavlja da radi sa njima punom parom i momci uspevaju tokom 2010. i 2011. da od SHM-a naprave mega brend. Izbacuju dva singla “One” i “Miami 2 Ibiza”. Takođe 2010. se pojavljuje u filmu kao deo dokumentarca o SHM-u pod imenom “Take One”. Sledeći veliki projekat je svakako album koji je najavljen za 2011. godinu.

swedish house mafia press shot 1 Swedish House Mafia: Axwell

Axwell je sigurno jedan od vodećih imena elektronske scene danas što opravdava svojim izdanjima i DJ nastupima. Predstoje nam još godine i godine uživanja u Axwell-ovom radu i energiji koju prenosi svojoj publici.


Ivan Ivanović je mladi ambiciozni DJ i muzički producent u usponu. Muzika mu je glavni pokretač za sve sto radi u životu. Nepopravljivi optimista koji nastoji da sve svoje životne ciljeve sprovede u delo.

Editors choice