Hot topics

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

Festival Fashion Guide: 5 stajlinga za dobar izgled – i još bolji provod!

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Mali saveti kako da izbegneš sitnice koje ti mogu upropastiti letovanje

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Male beauty tajne: Kako da skineš čak i “tešku” šminku – za samo jedan minut!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

1/3

Kada je u pitanju aktuelna serija Game of Thrones, kostimografija je jako bitna stavka ovog aktuelnog šoua koji se uskoro završava.

Kostimografkinja i dizajnerka Michele Klapton, koja je svojim vrednim radom zaslužila nagradu Emmy je pričala o tome koliko je uzbudljivo raditi kostime za ovaj šou.

Michele radi na kostimima za ovu seriju još od prve sezone 2011. godine, a trenutno sprema svoju prvu knjigu u kojoj će se naći njene mnoge sada već mega poznate odevne kombinacije. “Veoma je uzbudljivo i pomalo zastrašujuće praviti svoju prvu knjigu. Toliko je odevnih kombinacija koje sam radila, napraviti uži izbor je veoma teško” kaže ova kostimografkinja za magazin Vogue UK.

U periodu od osam godina, imali smo priliku da vidimo njen rad na recimo svečanoj haljini koja je u kombinaciji sa oklopom, nakit inspirisan zmajevima, pa i tepihe iz IKEE koji su pretvoreni u ogrtače za ljude sa Severa. Njen neverovatan rad na ovoj seriji joj je doneo čak četiri Emmy nagrade, gomilu fanova koji je obožavaju i svaki detalj njenih modnih izbora na njihovim omiljenim likovima analiziraju veoma detaljno.

View this post on Instagram

…..

A post shared by michele clapton (@micheleclapton) on

Sada smo već prešli polovinu poslednje sezone serije, a samo nas dve epizode dele od kraja serije, a pritisak na Michele je sigurno bio velik. Ono što su svi fanovi prvo istakli i prvo primetili je na samom početku sezone kaput koji je ponela glumica Emilia Clarke koja tumači ulogu Daenerys Targeryen. 

Za kaput koji nosi Daenerys smo morali da napravimo čak tri. Koristeći isečeno na trake fejk krzno smo lepili na korset. Bilo je veoma teško napraviti konstrukciju komada jer je Emilia u kaputu morala i da bude u stanju da sedne na zmaja dok ga nosi” kaže Claptonova i dodaje “Od skoro je Daenerys počela da nosi crnu i crvenu boju, koje su boje Targeryan kuće generalno. Svaka boja je tu sa razlogom i informiše koji događaji zapravo slede u seriji.”

Editors choice