Hot topics

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

5 saveta kako da oporaviš kosu i učiniš je zanosnom ovog leta

1/3

Kada je u pitanju aktuelna serija Game of Thrones, kostimografija je jako bitna stavka ovog aktuelnog šoua koji se uskoro završava.

Kostimografkinja i dizajnerka Michele Klapton, koja je svojim vrednim radom zaslužila nagradu Emmy je pričala o tome koliko je uzbudljivo raditi kostime za ovaj šou.

Michele radi na kostimima za ovu seriju još od prve sezone 2011. godine, a trenutno sprema svoju prvu knjigu u kojoj će se naći njene mnoge sada već mega poznate odevne kombinacije. “Veoma je uzbudljivo i pomalo zastrašujuće praviti svoju prvu knjigu. Toliko je odevnih kombinacija koje sam radila, napraviti uži izbor je veoma teško” kaže ova kostimografkinja za magazin Vogue UK.

U periodu od osam godina, imali smo priliku da vidimo njen rad na recimo svečanoj haljini koja je u kombinaciji sa oklopom, nakit inspirisan zmajevima, pa i tepihe iz IKEE koji su pretvoreni u ogrtače za ljude sa Severa. Njen neverovatan rad na ovoj seriji joj je doneo čak četiri Emmy nagrade, gomilu fanova koji je obožavaju i svaki detalj njenih modnih izbora na njihovim omiljenim likovima analiziraju veoma detaljno.

View this post on Instagram

…..

A post shared by michele clapton (@micheleclapton) on

Sada smo već prešli polovinu poslednje sezone serije, a samo nas dve epizode dele od kraja serije, a pritisak na Michele je sigurno bio velik. Ono što su svi fanovi prvo istakli i prvo primetili je na samom početku sezone kaput koji je ponela glumica Emilia Clarke koja tumači ulogu Daenerys Targeryen. 

Za kaput koji nosi Daenerys smo morali da napravimo čak tri. Koristeći isečeno na trake fejk krzno smo lepili na korset. Bilo je veoma teško napraviti konstrukciju komada jer je Emilia u kaputu morala i da bude u stanju da sedne na zmaja dok ga nosi” kaže Claptonova i dodaje “Od skoro je Daenerys počela da nosi crnu i crvenu boju, koje su boje Targeryan kuće generalno. Svaka boja je tu sa razlogom i informiše koji događaji zapravo slede u seriji.”

Editors choice