Ipak dizajnerka je možda malo više naklonjena Stark sestrama, pa pored Sanse, voli da oblači i mlađu sestru, Aryu Stark čiji lik tumači Maisie Williams. U prve dve epizode nosi sivi kaput u kombinaciji sa krznom. “Volim asimetriju u tom kaputu. Arya je ratnik i mora biti u stanju da se bori svake sekunde. Kada sam skicirala ovaj look, jednostavno je imalo smisla.” 

Da li asimetrično isečen kaput sadrži neki zaključak kada je u pitanju sudbina ovog lika?

Kostim je mala oda njenom pokojnom ocu, po bojama, načinu kako izgleda suknja, kaput, boja.. Nisam želela da Arya nosi gomilu krzna kao Jon, Sansa i Bran. Nisam želela da liči mnogo na Starkove, jer ona i nije više Stark. Sansa u svom kostimu predstavlja Winterfell i Stark porodicu, dok Arya deluje kao da je samo u prolazu. Da li je to slučajno ili ne, još uvek ne znamo” kaže dizajnerka.

Svi ovi detalji su na ekranu veoma vidljivi na likovima u seriji, pogotovo na onima koji su po prvi put na Severu. Armija Neukaljanih je recimo dodatno obučena dok su Dothtraki vidno verni svojoj redovnoj garderobi (iliti manjku iste). “Za njih smo uvek uzimali šta nam je bilo potrebno i kreirali nove tekstile, tako na primer kada su osvojili Castely Rock, uzeli su garderobu Lanister armije i ubacili je u svoj oklop i svoju odevnu kombinaciju. Oni takođe bivaju spontani, pa kada love životinje za hranu na severu, lako ubace krzno u svoju garderobu. Oni vode brigu sami o sebi jako lako, što i jeste njihova svrha na neki način” završava dizajnerka.

Iako su ostale još samo dve epizode, ona ne sme više mnogo da otkriva, a ovo je ujedno i poslednji put da radi na ovom planetarno popularnom šou. “Neki ljudi iz našeg tima će raditi na serijama koje slede nakon Game of Thrones, koje će se voditi kao prequel, ali ja neću. Mnogo je lepo stići na kraj nečega što radim skoro deset godina” završila je svoje izjave Michele Clapton.

——————

izvor naslovne fotografije: instagram.com/micheleclapton

Jovan Žihlavski

Comments