Univerzitet Metropolitan Microsoft Srbija odabrali su pobednike takmičenja MET MOBILE CHALLENGE čije se finale održalo 07. marta 2015. godine.

Pobednici takmičenja su učenici gimnazije „Sveti Sava“ iz Beograda: Lazar Jovanović, Vuk Davidović, Nikola Vojnović, Irina Veselinović, s aplikacijom pod nazivom “Defanious” (aplikacija vezana za gluvoneme osobe, komunikacija sa drugim osobama uz pomoć glasovnih poruka). Svaki član pobedničkog tima za osvojeno 1. mesto dobio je nagradu Univerziteta Metropolitan, vaučer od 1000€ za četvorogodišnje osnovne akademske studije, kao i vrednu nagradu partnera takmičenja kompanije Microsoft Srbija – mobilni telefon marke Nokia.

Drugo mesto zauzeli su učenici takođe iz gimnazije „Sveti Sava“ iz Beograda: Ivan Pantović, Aleksandar Milićević, Sava Kragulj, Aleksandar Tenđer, s aplikacijom pod nazivom “My Stady” (skladištenje materijala, beleški sa predavanja).

takmicenje met mobile Održano takmičenje MET MOBILE CHALLENGE

Treće mesto na takmičenju zauzeli su učenici iz tehničke škole „Mileta Nikolić“ iz Aranđelovca: Nenad Gavrilović, Nemanja Todorović, Nikola Vuković i Andrija Tosaković, s aplikacijom pod nazivom “Sleep guru” (preračunava rem faze i na taj način se pojedinac budi pred kraj jedne etape rem faze).

Komisija koja je ocenjivala sve radove i koja je donosila odluke o pobednicima, bila je sačinjena od četiri člana i to su bili:

Predsednik komisije – dekan Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan, prof. docent dr Miroslava Raspopović

Dr Slobodan Jovanović – redovni profesor Fakulteta informacionih tehnologija

Siniša Perović – predstavnik kompanije Microsoft Srbija

Srđan Božović – predstavnik kompanije Microsoft Srbija

 

Comments