Prošlo je vreme žena sa sredine prošlog veka koje opasuju kecelju i masiraju mužu noge, a u sve što zvrči, drnda ili bruji ne smeju da zavire. Gotovo je sa ženama koje umeju da koriste samo one aprate koji ne traže zamenu baterija, podešavanje i odabir programa. Kraj je tiranije muškarca koji se kao poludelo dete igra sa svim spravicama koje trepću, blipću, rade trista čuda i “razgovaraju” sa drugim spravicama. Čak je i internet, taj divlji zapad kojim su doskora harali okoreli mladići postao pitomije područje sa svakim procentom žena koji se priključuje svetskoj mreži.

E, kad smo se u ovome složili, hajde da pogledamo najnovije spravice koje će zanimati naše dame.

Apple iPad 3

Ipad3 TechDiva: 5 Sjajnih spravica za dame

Spoj vrhunske tehnologije i vrhunskog dizajna

Novi iPad pojavio se početkom godine. Žene, kao tradicionalni ljubitelji Apple-ovog dizajna radosno su dočekale novi i moćniji tablet, ponajpre zato što ima fenomenalnu kameru. Osim što možete da uškljocate sve i svašta, kamerica iPad-a može da snima video klipove HD-kvaliteta. Osim toga što je spravica brža, bolja i jača, prikaz je podignut na 2048×1536 piksela, što u prevodu znači lepši i nežniji ispis.

Pebble Smartstick

pebble TechDiva: 5 Sjajnih spravica za dame

Malen, ali veoma koristan

Savremena žena u tašnici osim povećeg telefona nove generacije ili tablet-uređaja nosi bar jedan plejer (MP3 ili MP4). Sve te elektronske spravice podložne su iznenadnom trošenju baterije (ne brinte, svima se dešava da ne primete crvenu trakicu koja nas je na to upozoravala danima). Ali, tu je Pebble Smartstick! Za sve one prilike kada hitno treba poslati SMS, MMS, ili imejl. Posredi je dopunska baterija sa mnoštvom raznovrsnih priključaka za svakojake uređaje. Osim toga, ružičast je i omalen, pa neće zauzeti mnogo prostora.

Jawbone Jambox

box TechDiva: 5 Sjajnih spravica za dame

Uvek i svuda gde vam je neophodna GLASNA muzika

Deluje kao maketa modernog nameštaja, a zapravo je – bežični zvučnik. Zašto da se okupljate oko mobilnog kao omladinke i slušate omiljenu melodiju iskrivljenu nejakim zvučnicima telefona. Priključite bilo koji uređaj koji podržava Bluetooth i slušajte muziku GLASNO! Maleno i elegantno, baš za dame.

Samsung Galaxy III

galaxy TechDiva: 5 Sjajnih spravica za dame

Odličan izbor

Svako želi da oseti moć na dlanu. Da drži u ruci nešto žestoko. Šta bolje od telefona godine, prave zveri koja bi postidela i mnoge kućne računare. Ako 2 GB memorije, procesor sa četiri jezgra i kamera od 12 MP nisu dovoljno moćne za vas, ne znam šta jeste! Osim toga telefon je veoma lepo dizajniran, nije prevelik, ali privlači pažnju.

Digitalni privezak

kljuc TechDiva: 5 Sjajnih spravica za dame

Ima i ljupkijih modela sa vrpcom umesto lančića

Antička spravica, privezak za ključeve. Ukoliko ste dama koja teži geek-chic ili tech-chic fazonu, onda su sjane kuce i mace, mesingana srca i slične gluposti nešto što pripada prošlom veku (ili vekovima). Tu je digitalni privezak koji će popuniti prazninu kičastih rukotvorina. Posredi je uređaj koji se jednostavno poveže sa računarom ili kakvim drugim digitalnim uređajem. Na aparat (koji je zapravo maleni ekran) prevuku se fotografije i – eto vam ukrasnog priveska. Naravno, i na tim digitalnim fotografijama mogu biti kuce i mace – ako ste baš zapeli!


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments