Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

TEDxNoviSad 2013 – Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani.

TEDxNoviSad 2013 – Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani.

Treća po redu TEDxNoviSad, nezavisno organizovana konferencija pod licencom TED-a, održaće se u subotu, 19. oktobra 2013. godine u “Studiju M” (Ignjata Pavlasa 3), u Novom Sadu. Ove godine, TEDxNoviSad će ugostiti trista posetilaca i time postati najveći TEDx događaj do sada organizovan u Srbiji. Ovogodišnji slogan “Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani.” okupiće talentovane i kreativne govornike različitih profesionalnih orijentacija i interesovanja. Govornici će predstaviti inovativne ideje, podeliti svoje misli i iskustvo u poljima kojima se bave, a sve sa ciljem da inspirišu ljude da, poput njih, sanjaju, stvaraju, menjaju okolinu i postanu ono što žele. Konferencija je namenjena svima koji tragaju za inspiracijom i pozitivnim uzorima u svom okruženju.

Kombinacijom govora koji se drže uživo i projekcije pojedinih TED videa, publika će biti u prilici da čuje interesantne govornike koji imaju nove ideje ili na postojeće gledaju iz drugačijeg ugla i teme koje pomeraju ustaljene društvene granice. Na interaktivnim sesijama učesnici će moći da se druže i upoznaju kako međusobno, tako i sa govornicima, kao i da podele svoje priče i ideje vredne širenja.

Javnosti su do sada prezentovani sledeći govornici ovogodišnje TEDxNoviSad konferencije:

– Jelena Jovanović, Piratkinja, koja će publici govoriti o različitim kontroverzama koje se kriju iza procesa kreiranja društvene alternative. “Kako su Pirati postali globalna sila?”, “Da li je ova avangarda s interneta zaista kadra da napravi promene?”, “Kako razmišljaju Pirati u Srbiji, čemu se nadaju?”, “Ko stoji iza analiza koje prave i objavljuju ovdašnji aktivisti?”, “Šta pokazuju statistike, odakle dolazi napredak u društvima i kulturi?”, “Zašto su uzbunjivači i Wikileaks važni, i koje su sličnosti i razlike između piratskih i srodnih pokreta koji su nastali na internetu?” – su samo neka od pitanja na koja će Jelena tokom svog izlaganja odgovoriti.

– Slobodan Šušnjević, jedan od pokretača inicijative ”Kritična masa” u Novom Sadu, govoriće o tome na koji način je pojam “kritična masa” povezan sa biciklizmom, ali i o širem značaju same inicijative. Kritična masa je globalni pokret, ali i događaj u Novom Sadu koji svakog poslednjeg petka u mesecu okuplja bicikliste, ljubitelje biciklizma i ostale aktiviste sličnih interesovanja. Nastao je nakon okupljanja biciklista na Trgu slobode u znak protesta zbog ispisivanja kazni za vožnju bicikla kroz centar. Sa namerom da se poboljša biciklistički saobraćaj u gradu, ovaj događaj i društvene mreže su bili sjajan teren za širenje ideje kritične mase i animiranje zainteresovanih da učestvuju.

TEDxNoviSad foto 1 TEDxNoviSad 2013   Sanjaj. Stvaraj. Promeni. Postani.

Sanjaj.Stvaraj.Promeni.Postani.

– Aleksandra Savić, načelnica Odeljenja za edukaciju, komunikaciju i marketing Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, govoriće o značaju muzeja i njihovoj ulozi čuvara prirodnog i kulturnog nasleđa svakog naroda. U svom govoru izložiće zašto su nam muzeji i dalje potrebni, kojim vrednostima nas mogu naučiti i kako da ih, i u digitalnoj eri, posmatramo na jedan sasvim drugačiji način.

U narednom periodu biće saopštena imena ostalih govornika.

Ovom prilikom, TEDxNoviSad poziva sve zainteresovane da se prijave i budu deo jednog zanimljivog događaja. Prijavni formular za učešće se može naći na veb sajtu www.tedxnovisad.com. Broj mesta je ograničen.

Editors choice