5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/3

Kada trpiš duševnu bol, tvoje telo reflektuje tvoje psihičko i emotivno stanje – ni u jednom drugom slučaju nije jasnije koliko su telo i psiha povezani i kako utiču jedno na drugo. Kad ti nije ni do čega, opada ti energija koja ti je potrebna da bi bilo šta činila – tvoje telo sluša i sprovodi zahteve tvog duševnog stanja, usklađuje se sa njim i samo se dovodi u stanje bola i patnje. Na taj način, telo ti dodatno skreće pažnju na potrebu da se pokreneš i oživiš, u slučaju da potiskuješ duševnu i emotivnu bol i ne želiš sa njom da se suočiš.

Ukoliko tuguješ veoma dugo, to će narušiti tvoje opšte zdravstveno stanje i izazvati brojne telesne simptome kojima se telo usklađuje sa tvojom unutrašnjom teskobom i jadom.

Tuga te zarobljava u tvom umu

Tuga te sprečava da se prepustiš zabavnim i apsurdnim situacijama koje si inače prepoznavala u životu i umela da upotrebiš njihov lekovit otklon u odnosu na dramatičnu realnost – tuga te u potpunosti uvlači u tu dramu, zatvara te unutar sebe i ne možeš da napraviš nikakav uvid. Tvoji kapaciteti za intelektualne razgovore, kompleksne teme i duboka razmatranja, jednako su nikakvi, kao i tvoji kapaciteti za humor i sposobnost da se podsmehneš sebi. Ozbiljno sebe shvataš kao žrtvu. Istovremeno, ona te centrira u sadašnjem trenutku – sposobna si jedino da osećaš i komentarišeš ono što se dešava sada. Ova mala prednost stanja tuge, doprinosi povezanosti sa bićem, onda kad izgubiš svaku vezu sa svim ostalim. Van svog teskobnog kruga interesovanja, verovatno reaguješ nervozom, razdražljivošću i preosetljivošću na sve ostale sadržaje i podsticaje.

Bun 💥 flowers and happy Friday 🌸🖤

A post shared by Jacqueline Mikuta (@mikutas) on

Neobjašnjivi umor

Stalno si na granici iscrpljenosti, iako ne znaš od čega bi mogla da budeš tako umorna. Niti se više trošiš, niti manje spavaš, ali prosto nemaš energije i volje za bilo kakvu akciju. Rutinski dnevni poslovi te opterećuju preko svake mere i potrebna ti je ogromna snaga volje da nateraš sebe da opereš sudove i izvadiš veš iz mašine. Možda te tuga koja već dugo deluje iznutra usporava do te mere, da više nemaš snage da funkcionišeš na uobičajen način.

Editors choice