Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Teror mobilnim telefonima

Teror mobilnim telefonima

Mobilni telefoni i slični uređaji vladaju svetom i postali su gotovo neprimetan deo života. Sve smo to već videli u filmovima naučne fantastike. Znate ono, kad su svi dostupni u svakom trenutku, a dovoljno je da pritisnete značku na grudima i kažete: “Da, izvolite?” E, nažalost, doba potpune dostupnosti u tom smislu još nije došlo, a telefoni su već počeli da nas terorišu.

sstak Teror mobilnim telefonima

Telefone nije voleo ni rođeni otac, Grejem Bel

Ako niste znali, jedan od izumitelja telefona, Grejem Bel (Alexander Graham Bell), nije voleo prokletu napravu, jer su mu zvrčanje i zvonjava smetale da radi na miru.

Stoga je dvadesetogodišnja Stefi (Stephie) iz Kalifornije smislila igru “Naslagani telefoni”. O čemu se radi?

Igra pod naslovom “Naslagani telefoni” ili “Ne budi džukela, bar dok si sa prijateljima” igra se tako što svi za stolom u kafiću, klubu, za večerom izvade telefone i naslažu ih jedan na drugi. Uživajte u izlasku.

E, ali ako bi dočim nečiji telefon zazvonio, onaj kreten ili ona ludaja koja ne mogu da izdrže, pa se ipak jave – plaćaju račun.

Jednostavno i zabavno rešenje.

Stefi poručuje: “Nemojte preterivati, ako neko mora da se javi, neka se izvini ostalima, udalji od stola i telefonira, ali cilj je da skrenemo pažnju jedni drugima na ono što je važno, a to je druženje.”

“Briljantno”, povikao je Dejv Mekdžin (Dave McGinn) iz kanadskih novina “The Globe and Mail”. Izgleda da se zamisao mlade Stefi primila.

“Naravno da se ljudima dopada zato što uvodi bonton na mala vrata, na zabavan način, kroz igru”, kaže Eli Ajrut (Elie Ayrouth), urednica sajta “Foodbeast” i dodaje: “To je primer vrhunske igre u smislu socijalnog inženjeringa. Kad telefon zazvoni, svi će se zapitati – da li želim da ispadnem kreten i pokvarim svima veče. Ili što je još snažnije i ljudskije – da li je ovaj poziv vredan plaćanja večere svima…”

Dakle, ne budite kvari-igre, pa sledeći put kad sednete sa drugarima, uključite se u igru “Naslaganih telefona” i posvetite malo vremena svojim prijateljima.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice