5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Kompjuterske igre postaju sve značajniji deo industrije zabave. Shodno tome rastu budžeti i približavaju se filmskim. Već od početka devedesetih sve više kompozitora okreće se isključivo muzici za igre, a produkcijski timovi pozivaju poznate muzičare i grupe. Činjenica je da muzika jeste važan deo igara. Možda i važniji nego što je filmska muzika. Navikli smo da filmska muzika ima dve vrste melodija. Jedne su “nadahnute filmom”, koje poznate grupe daruju produkciji, a druge su pisane za film. Počesto mogu da budu sasvim nenametljive, gotovo neprimetne, a tek vrhunski režiseri zahtevaju muziku koja savršeno prati pokretnu sliku. U igrama je drugačije. Muzika čini značajan deo emotivnog sadržaja igre i prati svaku aktivnost igrača.

Pripremajući veliki hit “Halo” razvojni tim Bungie pozvao je svoje stručnjake Martina O’Donela (Martin O’Donnell) i Majkla Salvatorija (Michael Salvatori) da sastave muziku koja će odslikavati osećanje važnosti, težine, drevnosti, kako bi se upotpunio epski doživljaj igre.

Nastala je “Halo Theme” koja se u varijacima izvodila kroz celu igru, a postala je osnova za sve buduće muzičke teme, brojnih nastavaka igre.

incubus The Best Of Game Soundtracks: Incubus Follow

Bend koji je nadahnuo SOAD, fank-metal senzacija, Incubus

Poznata američka alt-rok, alt-metal i fank-metal grupa Incubus dobila je poziv da uradi svoj aranžman muzike. Snimili su četiri kompozicije “Follow: First Movement of The Oddisey”, “Ancient Machine: Second Movement of The Oddisey”, “Third Movement of The Oddisey” i “Fourth Movement of The Oddisey” – što je postalo poznato kao “The Halo Suite”. Članovi benda izjavili su da su bili veoma uzbuđeni i da je to jedina igra koja ih je nadahnula da snime ovako zaokruženu svitu. Kritičari su hvalili način na koji je tvrđi zvuk uklopljen u imitaciju drevnog pojanja, što je melodiji dalo bogatu teksturu.

Igrači su bili oduševljeni, a kao što vidite delo je zaokruženo i snažno, pogodno za slušanje i za one koji nisu ljubitelji soundtrack-muzike.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice