5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Grupa Firewater nastala je 1995. godine kada je frontmen benda Cop Shoot Cop, Tod Ešli (poznatiji kao Tod Ej – Tod Ashley, Tod A.), napustio prethodnu družinu i odmah sastavio novu. Za razliku od muzike Cop Shoot Copa koja je mogla da se odredi kao industrijski rok, Firewater je osnovan sa namerom da se istražuju novi muzički pravci. Shodno tome zvuk nije tvrd, a raskošna lepeza žanrova i uticaja nagnao je Toda da Firewater proglasi za world punk – zbog nasleđa otrovnih tekstova koji kritikuju društvo i njegove vrednosti, te muzičkih preliva koji istražuju etno- i muziku sveta. Od cirkuskih melodija, preko džeza i ciganske muzike, do klezmera, ska, bangre i drugih narodnih uticaja.

tod The Best of Indie: Firewater Three Legged Dog

Odmetnik i anarhista, Tod Ešli

“Three Legged Dog” je pesma sa albuma “The Golden Hour”, objavljenog 2008. godine posle dužeg putovanja po istoku. Obilazeći Tajland, Pakistan, Indiju, Tursku i Indoneziju, Tod je napisao reči za album, a muziku je snimao usput, u saradnji sa mnogim lokalnim bendovima i muzičarima. Premda deluje nehajna, melodija sjajno oslikava duh grupe, gotovo isto koliko i reči koje opisuju otpadnika, odmetnika, pankera koji svet posmatra iskosa. Možda deluje kao ofucani ker, ali ima svojih prednosti. Tekst se poigrava sa Todovim omiljenim idejama, o ludilu, o čoveku usamljenom i odvojenom od drušva i porodice.

“Y’know my father thinks I’m lazy ’cause I ain’t got no career
And my mother thinks I’m crazy, and my sister thinks I’m queer
Ah, but if you think it’s easy, man, you just got no idea
I’m a three-legged dog on the roam”


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice