Netflix je predstavio delove radnje šeste i finalne sezone popularne dramske serije The Crown. Radnja poslednje sezone smeštena je u period od kasnih devedesetih do ranih dvehiljaditih, obuhvativši tragičnu smrt princeze Diane 1997. godine. Još uvek nije objavljen trejler, ali se očekuje u narednim mesecima, zajedno sa tačnim datumom premijere.

Serija je počela s emitovanjem 2016. godine i prati iskušenja britanske kraljevske porodice, počevši od smrti kralja Georgea VI i njegove ćerke kraljice Elizabethe koja je nasledila presto.

Radnja serije The Crown: šesta sezona

Kao što smo napomenuli, veruje se da će poslednja sezona pokriti smrt princeze Diane, a Netflix je otkrio i da će sadržati i kraljevsko venčanje (međutim, to neće biti kraljevsko venčanje princa Williama ili princa Harryja). Prema snimku na Netflix Twitter profilu, gledaoci će moći da prate venčanje princa Charlesa sa Camillom, koje je održano 2005. u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

Potvrđeno je da Charlesova majka kraljica Elizabeth II prvobitno nije odobravala ovu vezu, delom zato što je afera njenog sina porodici donela lošu reputaciju. Rečeno je da je navodno napustila proslavu venčanja da bi gledala konjske trke u drugoj prostoriji. Charlesova prva supruga, Diana, u jednom intervjuu je istakla da je u njenom braku bilo “troje ljudi”, što se odnosi na aferu s Camillom – komentar koji je tada izazvao pometnju.

Nakon Dianine smrti u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, Charles je nastavio vezu sa Camillom, što je rezultiralo velikim padom njegove popularnosti u britanskoj javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Ko će tumačiti likove?

Lik princeze Diane će tumačiti Elizabeth Debicki koja će reprizirati svoju ulogu, nakon što ju je prethodno preuzela od koleginice Emme Corrin.

Ulogu princa Williama će igrati dva glumca, jedan kao tinejdžera i studenta, a drugi u periodu kada se udvarao vojvotkinji od Kembridža: Rufus Kampa će ga predstavljati u trenutku smrti njegove majke, a Ed McVey u periodu ranih dvehiljaditih. Meg Bellamy igraće Kate Middleton, a serija će obeležiti ekranske debije sva tri navedena glumca. Prve zvanične fotografije McVey i Bellamy sa seta objavljene su 27. aprila.

Lik čuvene kraljice Elizabeth II tumačiće Imelda Staunton, princezu Margaret Lesley Manville, vratiće se i princ Philip koga glumi Jonathan Pryce, a Camillu Parker Bowles tumači Olivia Williams.

Da podsetimo, peta sezona serije završila se 1997. godinom, kada je princeza Diana bila pozvana na odmor u Sen Trope sa Mohamedom Al-Fayedom, a šesta sezona bi trebalo da nastavi radnju da se protegne do 2005. godine, s obzirom na to da je striming gigant zadirkivao da će biti prikazano venčanje princa Charlesa i Camille Parker Bowles. Claudia Harrison, koja igra princezu Anne, rekla je da je venčanje bila poslednja scena koju su glumci snimili.

The Crown će zasigurno prikazati period oko smrti princeze Diane

Kreator serije, Peter Morgan, jasno je stavio do znanja da saobraćajna nesreća, u kojoj je poginula princeza Diana, neće biti prikazana na ekranu. Umesto toga, najverovatnije će se samo videti automobil koji odlazi iz Rica – sa paparacima u poteri, a zatim i posledice.

Takođe je naglašeno da će princ Charles biti prikazan kako kraljevskim letom donesi Dianino telo kući u London, kao i Mohamed Al-Fayed – koji se borio sa rasizmom francuskih vlasti.

Pročitajte i ovo: Životne lekcije iz filma “Barbie” koje možete svakodnevno primenjivati

Naslovna fotografija: pinterest.com/glamourmagazine.co.uk

Milica Nešić

Comments