10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Ako ste ikada prelistavali “Vogue” i za oko su vam zapale čarobne slike koje prosto oduzimaju dah, onda je vrlo moguće da su upravo te slike delo Tima Walkera.

Ovaj engleski fotograf, koji je radio kao asistent Ričarda Avedona (Richard Avedon), vrlo cenjenog fotografa, otkriven je kada je osvojio treće mesto na takmičenju za mlade fotografe, a nakon toga je usledila saradnja sa najprestižnijim časopisima kao sto su “W”, “Harper’s Bazaar” i “Vogue”.

timprva Tim Walker i njegov čudesni svet

Timove slike su optičke varke, pune neobičnih stvari. Ogromni skelet, roze konj, plavi slon, krevet koji visi na drvetu, su samo neka od čudesa u njegovim fotografijama, koja su povezana sa stvarima koje su ga inspirisale da mašta kao dečak. Neke od tih stvari, zajedno sa skicama i privatnim albumima, izložene su u Muzeju dizajna u Londonu.

Gde ovaj četrdesetjednogodišnjak pronalazi inspiraciju? Kako sam Tim kaze, on inspiraciju pronalazi svuda. Ona se nalazi u knjizi koju je pročitao, filmu, priči koju mu je neko ispričao, a sve to kombinuje sa mnoštvom sitnica koje smešta u svoj album, gde magija sklapanja slika počinje. Njegovi setovi su prava zemlja čuda, raskošni i šareni, neobični i kreativni, dok je model izgubljena Alisa ili ipak napuštena princeza u divnim kreacijama nekog od najpoznatijih kreatora. Mnoge manekenke su se našle pred njegovim objektivom, a samo neke od njih su: Caroline Trentini, Sasha Pivovarova, Karen Elson i Malgosia Bela, ali Timova muza je engleska manekenka Lily Cole, koja se pojavila u njegovim mnogobrojnim editorijalima.

timdvojka Tim Walker i njegov čudesni svet

Tima nikada nije zanimala moda i šta je aktuelno na modnim pistama, ali svet mode je jedini koji mu dozvoljava da realizuje svoje fotografske maštarije, a on je veliki sanjar.

Ukoliko želite malo više da zavirite u Timov čarobni svet, on je 2008. godine objavio knjigu “Slike” u kojoj se nalazi zbirka njegovih ličnih i profesionalnih fotografija.

Priložene slike su samo deo njegovog stvaralaštva, a ja sam sigurna da će vas one očarati i u vama probuditi sanjara.


Jovana Radojčić često ume da se zanese u sanjarenju i isključi iz stvarnog sveta. Mašta da proputuje ceo svet, voli modu, knjige,film i fotografiju. “Style is knowing who you are, what you want to say and not giving a damn.” – YSL

Editors choice