Oslobađanje od viška kilograma i samo po sebi je dovoljno teško, a još težim ga čine visokokalorijske namirnice, koje ometaju sagorevanje kalorija. Edukacija o ovakvim namirnicama je važna, a jednom kada saznate koje to loše navike u ishrani ometaju vaš dolazak do željene linije, lakše ćete ih izbeći, ili čak u potpunosti izbaciti iz vaših života.

Od poznatih loših navika u ishrani, do onih manje poznatih, navodimo vam kojih to namirnica treba da se odreknete ako želite da smršate.

Hidrogenizovana ulja

Delimično hidrogenizovana ulja su sama po sebi loša, a u kombinaciji sa mastima, stvaraju nezdrave transmasti. Hidrogenizovana ulja ne samo da povećavaju rizik od gojaznosti već mogu da prouzrokuju začepljenje arterija i negativno utiču na vaše metaboličke procese. Budući da se hidrogenizovana ulja slobodno mogu smatrati najnezdravijim namirnicama, predlažemo da ih u potpunosti izbacite iz svoje ishrane.

Slatkiši sa visokofruktoznim kukuruznim sirupom

Visokofruktozni kukuruzni sirup, pored toga što vas goji, povećava nivo hormona zaslužnih za skladištenje hrane u masne naslage u vašem telu i pritom povećava vaš apetit. Dakle – obavezno pogledajte sastav proizvoda koje kupujete i recite zbogom jeftinim slatkim izazovima.

url Toksična hrana koja će usporiti vaše mršavljenje

Gazirani sokovi

Svi gazirani sokovi puni su nezdravih šećera, veštačkih boja i konzervanasa, a njihove dijetalne, light verzije mogu biti još gore po vaše zdravlje, i još više usporavati vaš put ka gubitku viška kilograma. Ukoliko želite da poboljšate kvalitet svoje ishrane, u potpunosti izbacite veštačke sokove iz nje, i okrenite se sveže ceđenom voću.

Neorgansko povrće

Svest o značaju unošenja zdravih, tradicionalno uzgajanih namirnica u organizam raste. Ako kupite organsko povrće, u svoju ishranu unosite više od herbicida i pesticida. Povrće tretirano pesticidima i herbicitima sadrži veliku količinu toksina, što je posebno izraženo kod povrća kod koga se jede koren, poput krompira.

povrce 921 Toksična hrana koja će usporiti vaše mršavljenje

Jasna Stanić

 

Comments