Teško je ponašati se zrelo i konstruktivno, pod nabojem koji osećamo kada nam je slomljeno srce, kad tugujemo i osećamo akutnu bol. Manje ili više, svi se u ovakvoj situaciji ponašamo toksično, a prema horoskopu, ovo su ponašanja karakteristična za svaki znak. 

Ovan

Ljutiš se na drugu osobu, ogovaraš je sa svojim prijateljima i uopšte, sa svima koji su spremni da saslušaju tvoje žalbe i optužbe. Gubiš veru u ljubavne odnose i govoriš sebi da ti je bolje u samoći i da ti niko nije potreban. Ne želiš da priznaš svoju povređenost, pa se ponašaš kao da se ništa važno nije desilo, a svoja osećanja maskiraš sarkazmom. 

Bik 

Opsesivno ponašanje karakteriše Bikove u stanju slomljenog srca – uhodiš drugu osobu na društvenim mrežama, šalješ poruke, pokušavaš da je potreseš, iznerviraš, izazoveš neku reakciju, odnosno, da dobiješ odgovore na pitanja koja te muče. Želiš da se pomirite i ne prihvataš situaciju u kojoj se nalaziš. Ne vidiš da zaslužuješ bolje i u stanju si da se poniziš, samo da bi ponovo sve bilo kao pre. 

Blizanci 

Odmah tražiš nekog drugog, da popuniš prazninu koju osećaš. I to je verovatno prva osoba koja naiđe, čak nije bitno ni da li vam se sviđa. Posežeš za nečijom pažnjom i komplimentima, kao bolesnik za lekom i prihvataš sve što će nahraniti tvoju povređenu sujetu, koja ti je važnija od povređenih osećanja. Tražiš validaciju izvan sebe, umesto u sebi. 

Rak 

Kriviš sebe, jer je druga osoba otišla zato što nisi u stanju da je dovoljno voliš, uprkos njenim manama, da uvek vidiš najbolje u njoj. Preuzimaš svu odgovornost za toksično ponašanje druge osobe, nalaziš sva opravdanja za nju, prebacuješ sebi i osećaš svu težinu neuspeha i gubitka. Mrziš sebe zbog toga što si nešto suviše, a nešto nedovoljno – previše zahtevaš i očekuješ, previše daješ, previše gušiš drugu osobu svojom ljubavlju, nisi dovoljno atratktivna, opuštena, samostalna, zabavna…

Lav 

Tvoj ponos je prva stvar o kojoj vodiš računa i koju spasavaš od sloma – jednostavno brišeš drugu osobu, uklanjaš sve njene tragove, jer želiš da se osećaš kao da nikada nije postojala u tvom životu i želiš da nikada niste ni bili u vezi. Osoba koja ti je slomila srce je neprijatelj broj jedan i totalni negativac i ne želiš više nikada da čuješ za nju. Ne pada ti na pamet da sa nekim ko te ne želi u svom životu ostaneš u prijateljskim odnosima. 

Devica 

Vredne Device su i inače često radoholičari, pa je to prvi lek za kojim posežaš – ne želiš da misliš i osećaš, zato se bacaš na posao kao robot. Prihvataš sve dodatne zadatke, radiš prekovremeno, pokrećeš nove projekte i nije te briga da li ćeš pregoreti. Sve je bolje nego da moraš da razmišljaš o tome koliki gubitak osećaš i da žališ i tuguješ zbog onoga što ti je bilo dragoceno. 

Comments