Vana Bonta (Vanna Bonta), nagrađivani pesnik i inventator promocije seksa u svemiru, ili bestežinskom stanju je primetio da “popularnost nije pokazatelj kvaliteta”. Kada to kažemo mislimo na automobile inspirisane Pokemonom Pikaču, ili mobilni telefoni na temu Hello Kitty. Danas izdvajamo najbizarnije enterijere koji su nastali zahvaljujući pop kulturi. Ovako uređeni enterijeri prenose opsesiju na sasvim nov, zabrinjavajući nivo.

Stan tipičnog neženje

Toni Alejn (Tony Alleyne) je proveo više od deset godina u kreiranju Star Trek Enterprise’s broda. Paluba, odnosno stan, je potpuno kompijuterizovana, sa svetlima koji trepere i glasom Patrika Stjuarta (Patrick Stewart), koji je Kapetan Žan Luk Pikard (Captain Jean-Luc Picard), koji pozdravlja rečenicom “Dobrodošli u 24. vek” kada pozvonite na vrata.

Slika 248 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Stan u Londonu inspirisan serijom Star Trek

Hotel Tomo

Hotel Tomo je hip animirani hotel tematski uređen ugledom na J-pop rad i umetnost. Ogroman robot je kustos, a na zidu svake sobe se nalaze ogromni muirali Heisu Kitizava (Heisuke Kitazawa).

Slika 347 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Tomo hotel ispirisan J-popom u San Francisku

Dečija soba

Roditelji Monika i Žoa (Monica i Joao), obožavaoci serijala “Izgubljeni” (Lost), kreirali su dečiju sobu za svoju bebu po ugledu na Darma Inicijativu (Dharma Initiative). Vodili su računa o svakom detalju, čak imaju i brendirane posteljine sa osmougaonim logom jedne od mapa Danijele Ruso (Danielle Rousseau).

Slika 437 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Dečija soba po ugledu na seriju "Lost" u Portugalu

Picerija

Kako navode, Tel Aviv-based Studio OPA su bili inspirisani “činjenicom da u saradnji i intuicije, piča se odnosi na svoju krajnju domovinu-Ameriku”. Iz tog razloga, pustili su da američka pop kultura vodi i uredili italijansku piceriju na američki način.

Slika 531 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Picerija u Izraelu

Flintstones

Televizijska legenda, Dik Klark (Dick Clark), imao je prliku da vidi kako su živeli Fred i Vilma u crtanom filmu. Ova verzija kuće ima jednu spavaću sobu i dva kupatila, kao i kamin. Luksuz živi u pećinskoj kući!

Slika 631 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Flintstones kuća u Malibuu

Stan Diznijevih fanatika

Stan inspirisan animiranim filmom “Gore” (Up) je skoro indentična replika. Klinton (Clinton Hamblin) i Linet Hamblin (Lynette Hamblin), preselili su se iz Kalifornije u Nevadu samo zbog ove kuće. Zaljubili su se u boje i retro stil. Takođe naglašavaju da vole poruku koju šalje ovaj film: “Avantura je tamo negde”.

Slika 723 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Stan u Herimanu u Americi

Simpsonovi

Ova kuća je trebalo da bude nagrada od strane Pepsi i Fox sponzora. Nažalost, dobitnik je umesto nje izabrao novčanu nagradu, pa je kuća malo izgubila na značaju. Bez obzira, replika je maštovita i detaljna.

Slika 817 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Kuća Simpsonovih u Nevadi

Alisa u zemlji čuda

Frederik Nilsbi (Fredrick Nilsby) i Siril Duva (Cyril Duva) su dizajnirali svoju prodavnicu po ugledu na crtani film “Alisa u zemlji čuda”. Prostorije su šarene, od smešnih do avangardnih. Sve inspirisano Alisom, naravno.

Slika 916 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Prostorije u Moskvi po ugledu na crtani film

Čuvena Barbi

Privremenu kuću u čast 50. rođendana plastične Barbie lutke projektovao je sjajan dizajner. Kuća ima čak 3500 kvadratnih metara, luster napravljen od Barbi kose, ogledalo od 65 Barbi lutaka i ogroman orman sa cipelama. Motorizovani roze Volkswagen se nalazi u garaži.

Slika 1014 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Barbi kuća u Malibuu

Lego kuća

Neverovatno maštovito urađena kuća od Lego kockica… Kuhinjski elementi su napravljeni od čak 20 hiljada lego komada. Šarenilo je dominantno.

Slika 1112 Top 10 bizarnih enterijera inspirisanih pop kulturom

Kuća od Lego kockica u Parizu

Izvor fotografija: flavorwire.com

Prethodne tekstove iz serijala “Top 10” možete pročitati ovde.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments