Na svetu postoji pregršt fantastičnih predela netaknute prirode. U momentima kada čovek racionalno razmišlja i odluči da takve predele sačuva i iskoristi na pametan način, nastupa čarolija. Sve što je potrebno jeste nekoliko mirišljavih sveća, uredno postavljen sto i ukusna hrana u sred oaze mira i lepote. Za vas smo izdvojili top 10 idealnih lokacija za odlazak na romantičnu večeru koje će vas ostavti bez daha.

Tixkokob, Meksiko

Tixkokob je grad smešten u severnom centralnom delu meksičke države Jukatan. Zanimljivo je to da na majanskom jeziku ime ovog grada znači mesto otrovnih zmija.

slika19 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Hotel “Hacienda San José” svojim posetiocima pruža osećaj najlepše bajke

Velassaru, Maldivi

Velassaru je jedno od mnogobrojnih ostrva na Maldivima. Poseduje prelepe plaže gde se mogu izvoditi raznorazne aktivnosti na vodi. Velassaru svojim posetiocima na kraju svakog dana “pruža” čaroban pogled na zalazak sunca.

slika28 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Večera na neobičnom stolu i foteljama napravljenim od peska

Koh Kood, Tajland

Tajlandsko ostrvo Koh Kood idealno je mesto za miran odmor. Na ulici se može videti svega nekoliko automobila, struja se koristi minimalno, a pristup internetu nije svuda omogućen. Smeštaj je raznovrstan, ali čak i u luksuznim hotelima dozvoljeno vam je da hodate bosi i potpuno se opustite.

slika 320 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Jedan od zanimljivih delova hotela “Soneva Kiri”

Krit, Grčka

Krit je najveće ostrvo Grčke i peto po veličini na Mediteranu. Predivne plaže uvek su beskrajno inspirativne kada su u pitanju romantični trenuci, pa tako je i večera na obali mora pun pogodak.

slika45 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Na obali mora...

Riviera Maya, Meksiko

Riviera Maya je turistički okrug gde se nalazi jedno od najpoznatijih meksičkih odmarališta “Zoëtry Paraiso de la Bonita”. Ovo luksuzno odmaralište zauzima 14 hektara, uključujući i živopisne plaže.

slika54 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Večera o kojoj se sanja - plaža u okviru odmarališta

Ostrvo Kunfunadhoo, Maldivi

Kunfunadhoo je jedno od najvećih maldivskih ostrva. Okruženo je bujnim palminim džunglama, a svaka vila ima panoramski pogled na deo Indijskog okeana.

slika66 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Idealno mesto za opuštanje

Kalifornija, SAD

Kalifornija se sastoji od 58 okruga i svaki sa sobom nosi zanimljivu priču. Ukoliko se nekada nađete na obali Tihog okeana, uključite maštu i stvorite čaroban trenutak, baš kao na ovoj slici.

slika74 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Za sve sanjare i avanturiste

Zimbabve

Čudotvorno i jedno od najmisterioznijih mesta u Zimbabveu zasigurno je rezervat po imenu Malilangwe. Turisti ovde mogu pronaći smeštaj u fantastičnom hotelu, gde se divlja strana prirode savršeno uklapa uz sve komfornosti doma.

Slika85 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Netaknuta divljina jednog rezervata

Serengeti, Tanzanija

Serengeti je oblast koja se prostire u delovima Tanzanije i Kenije i predstavlja jedinstveni ekosistem. Ime potiče iz jezika naroda Masain i znači beskrajna ravnica.

slika93 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Prizor koji čoveka ispunjava pozitivnom energijom i smirenošću

Hua Hin, Tajland 

Hua Hin nalazi se na 200 kilometara od Bangkoka i poznato je tajlandsko letovalište. “Six Senses”,  jedan od tamošnjih najluksuznijih hotela, svojim posetiocima pruža fantastične ugođaje poput večere među lokvanjima.

slika102 Top 10 idealnih lokacija za večeru

Savršeno mesto za uživanje i relaksaciju

Izvor fotografija: senatus.net

Prethodne tekstove iz serijala “Top 10” možete pročitati ovde.


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments