5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Kada se radi o poznatim ličnostima, pojam luksuza prevazilazi očekivanja običnog čoveka, pa tako, umesto da se počaste skupljom večerom u restoranu od pet zvezdica, oni kupe avion.

Ne postoji bolji način letenja od onog koji se odvija u privatnom avionu. Od udobnih šesnaestoseda do komercijalnih letelica modifikovanih po ukusu vlasnika – ovi imućnici nam pokazuju kako se to radi. Naravno, na listi se ne nalaze službeni avioni državnika, kao na primer Air Force One Boeing Boeing 747-200Bs, zato što oni nisu u potpunosti privatni. Istom logikom nismo uključili avione sultana od Bruneja (kvalifikuju se kao državno vozilo) i čuveni privatni Airbus A380 Saudijskog princa Alvalida (Al Waleed Bin Talal) (još nije isporučen). Možda ćemo osvežiti listu kada Alvalidova nebeska palata bude isporučena, u toku godine.

Boeing 757

Američki magnat nekretnina Donald Tramp (Donald Trump) nije stranac u svetu privatnih aviona. Posle njegovog crveno-crno-belog Boeinga 727-23, Tramp je povećao uloge sa Boeingom 757 u 2011. godini. Dok je Boeing 727-23 renoviran model iz 1968. godine, 757 Tramp je kupio od kolege milionera, Pola Alena (Paul Allen). Bilo je poznato da je 757 bio predviđen za Trampovu predsedničku kampanju. Dok je taj san na čekanju, 757 je avion snova, sa glavnom spavaćom sobom, kupatilom sa tušem u kojem se nalaze pozlaćeni lavabo i slavine; trpezarijski sto, drveni furniri, pozlaćene kopče na sigurnosnim pojasevima, ulja na platnu i kristalne lampe.

146 Top pet aviona u vlasništvu poznatih ličnosti

Donald Tramp nije stranac u svetu privatnih aviona

Boeing 707-138

Verovatno najpoznatiji pilot, i vlasnik flote privatnih aviona, Džon Travolta (John Travolta), ponekad opisuje sebe kao pilota koji je, takođe, i glumac. Pre nego što su hip-hop tajkuni harali nebom, Travolta je uživao u svom Boeingu 707-138. Detalji o unutrašnjosti aviona ostaju tajna, ali avion je bio glavna uloga u seriji “Pan Am” (kompanija koja je koristila i proslavila 707) i smešten je u Travoltinoj kući, pored koje poseduje i privatnu pistu. Ovaj poseban Boeing je rukovođen kompanijom “Qantas”, i Travolta, kao ambasador “Qantas”-a, održava livreju.

235 Top pet aviona u vlasništvu poznatih ličnosti

Boeing je rukovođen kompanijom "Qantas"

Bombardier Learjet 23

Modeli Learjet već dugo su izbor poznatih, ali ovaj poseban model, sa registarskom tablicom N175FS bio je u vlasništvu legende svinga, Frenka Sinatre (Frank Sinatra) tokom 1965. Ovo je jedini avion koji više nije u aktivnoj funkciji (vlasnik je anoniman i čuva avion u skladištu), ali je prilično značajan. Sinatra i njegov Learjet 23 stvorili su novi svet za sebe i svoje poznate kolege, stvarajući imidž vlasnika privatnih aviona. I Elvis (Elvis Presley) je, naravno, imao svoj privatni avion, ali to je druga priča.

330 Top pet aviona u vlasništvu poznatih ličnosti

Ovo je jedini avion koji više nije u aktivnoj funkciji

Embraer Legacy 650

Britanska biznis legenda Lord Alan Šugar (Lord Alan Sugar) nalazio se u mnogo različitih uloga, oprobao se kao učesnik rijaliti šoua “The Apprentice”, vlasnik fudbalskog kluba i politički savetnik. Sa njim se dovodi u vezu Embraer Legacy 650 sa 13 luksuznih sedišta, tri kabine, velikom kuhinjom, brzim internetom i zabavnim sistemom koji je poslednja reč tehnike. Kao vlasnik modela Embraer 600, Lord Šugar pokazuje da je pristrasan brazilskoj firmi.

424 Top pet aviona u vlasništvu poznatih ličnosti

Embraer Legacy 650 sa 13 luksuznih sedišta

Boeing 767

Ovaj avion je izbor milionera kao što su vlasnici Googlea Leri Pejdž (Larry Page) i Sergej Brin (Sergey Brinn), kao i ruski milijarder Roman Abramovič (Роман Аркадьевич Абрамович). Google duo je kupio ovaj avion, registrovan na 50 mesta, od kompanije “Qantas”, i opremio ga sa po dve kabine u svakom, sa lejzi begovima i računarima za surfovanje internetom. Detalji o Abramovičevom avionu su tajna, ali postoje glasine da ima ometač projektila modelovan prema onome koji se nalazi na Air Force One avionu.

516 Top pet aviona u vlasništvu poznatih ličnosti

Registrovan na 50 mesta, od kompanije "Qantas"

 Izvor fotografija: luxury-insider.com


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice