Ko jednom poseti ovu zemlju, jednostavno mora da joj se vrati. Nije samo u pitanju Rim koji ima čudesnu moć, zbog Fontane di Trevi ili “Fontane želja”, koja simbolizuje povratak u ovaj grad, ako bacimo novčić preko ramena, već je cela Italija naprosto magična!

Da li ste neko ko je već obišao, ili tek planirate, sigurni smo da ćete uživati u daljem tekstu i predivnoj Italiji. Pored”poznatih” gradova kao što su Firenca, Venecija, Rim, Verona, često zaboravljamo na one manje poznate koji kriju posebnu lepotu. Ova zemlja prepuna je onih gradova koju su izvan utabanih turističkih staza. Ali verujte, tek posle njih, stvarno ćete biti zaljubljeni u ovu zemlju, i više nikada nećete razmišljati da li ćete joj se vratiti, i to što pre.

Izdvajamo najlepše male gradove u Italiji, koji će osvojiti vaše srce!

Portofino

Ovo čudesno selo koje gleda na more, okruženo predivnim zelenilom, smatra se draguljem ove zemlje. Mala, živopisna luka uvek je pretrpana čamcima i luksuznim jahtama, a mesto privlači veliki broj turista, i slavnih ličnosti. Gotovo da ne postoji period u godini kada je ovo mesto prazno, i kada možete da napravite fotografiju, a da u pozadini nemate nepoznate ljude u kadru. Izgubite se u ovom bajkovitom selu, probajte morske specijalitete i ne zaboravite sve to da začinite čašom vina, gledajući u obalu i šarenilo grada.

Noto

Legenda kaže: “To je jedno od onih mesta koje ostave trag na vama”. Negde kroz vinograde, maslinjake, plantaže citrusa, krije se gradić po imenu Noto. Kada smo u tom gradu, imamo osećaj kao da smo u nekom savršenom svetu, gde su ljudi nasmejani, srdačni i oplemenjeni pozitivnom energijom. Zalazak sunca u Notu nesvakidašnji je doživljaj kojem morate prisustvivati. Obucite najlepšu haljinu, prošetajte ulicama Nota, i osetite se kao Monika Beluči u filmu “Malena”, zavodljivo i lepo.

Comments