Tokom protekle dve nedelje svi posetioci imali su priliku da uživaju u ostvarenjima Francuske kinematografije, kao i u mnogobrojnim kreativnim radionicama.

Ovu nedelju će obeležiti filmska ostvarenja koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Već u ponedeljak, 19. avgusta, svi zainteresovani će moći da uživaju u romantičnoj komediji “Ljubav je u vazduhu“ od 21 čas u amfiteatru Sportskog centra “Olimp – Zvezdara“. Film govori o životu mladog Žana (Vincent Elbaz), koji radi kao instruktor na simulaciji letenja iako se sam boji letenja. Nakon što u njegov život uđe prelepa devojka (Marion Cotillard), Žan će morati da se suoči sa svojim strahovima. Ekranizaciju ove nežne priče, potpisao je kao reditelj Remi Bezankon.

Još jedno fenomenalno filmsko ostvarenje očekuje sve u sredu, 21. avgusta. Film “Nedodirljivi“ koji je postao rekorder po broju nedelja prikazivanja u bioskopima. Filip (François Cluzet) kvadraplegičar, koji je nastradao u nesreći na paraglajdingu unajmljuje Drisa(Omar Sy ), mladića iz siromašnog kraja, nedavno puštenog iz zatvora, kao negovatelja. Dva sveta se sudaraju i pobeđuju jedan grugog samo da bi stvorili ludo, zabavno divlje i neočekivano prijateljstvo. Jedinstveni odnos u kome sevaju varnice, ali Filip i Dris ostaju nedodirljivi. Režiju za ovo fenomenalno filmsko ostvarenja potpisuju Erik Toledano (Eric Toledano) i Olivier Nakače (Olivier Nakache).

cover 600x4258 Treća nedelja Beogradskog leta kulture

Istinita priča o istinskom prijateljstvu dvojice ljudi iz potpuno različitih okruženja

Petak će obeležiti debitantski film Jelene Mitrović, koja potpisuje scenario i režiju filma “Reinkarnacija ptice ljubavi“. Film govori o Filipu, vozaču tramvaja, koji je bivši džez muzičar, a koji živi u Beogradu sa svojom devojkom slikarkom. On odlučuje da sa devojkom iz svoje prošlosti pobegne, koja se nakon dužeg vremena pojavila u njegovom životu. Oni ostavljaju sve i odlaze u Pariz.

Pored filmskog programa, koji se održava u amfiteatru Sportskog centra “Olimp – Zvezdara“, svi zainteresovani će moći da se oprobaju i u kreativnim radionicama dekupaža, izrade nakita, ocrtavanja na svili, i još mnogo toga.

Comments