Treća sezona serije Euphoria važi za jedan od najiščekivanijih savremenih TV projekata, ali će njen nastavak doći kasnije nego što smo se nadali. Naime, nova sezona se neće naći na malim ekranima pre 2025. godine, a glumačka ekipa još uvek nema zakazana aktivna snimanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Treća sezona serije Euphoria: Zašto ćemo je gledati kasnije nego što smo očekivali?

Kašnjenje produkcije i nedostupnost glumaca

HBO projekat se suočava sa brojnim izazovima poput kašnjenja produkcije i nedostupnosti glumaca, koji svojim izostankom mogu da odlože ili čak onemoguće nastavak serije. Nakon neočekivane tragične smrti 25-godišnjeg glumca Angusa Clouda, pretpostavlja se da će promena scenarija biti neophodna, što će dodatno produžiti proces snimanja.

Pritom, veoma zauzeti mladi glumci koji su trenutno na vrhuncu svoje popularnosti imaju prebukirane rasporede, a bliski izvori za američke medije rekli su da je usklađivanje obaveza ekipe prilično izazovan i zahtevan poduhvat.

Od prve sezone, glavna glumica Zendaya postala je jedna od najpopularnijih holivudskih zvezda u usponu, te će u skladu sa tim biti zauzeta početkom 2024. godine sa dva velika filmska ostvarenja – Dune: Part Two i Challengers. Ostali članovi glumačke ekipe se takođe sve više ističu u Holivudu; Jacob Elordi privlači pažnju publike u filmovima Priscilla i Saltburn, dok Sydney Sweeney ima nekoliko predstojećih projekata, kao što su Anyone But You i Madame Web. Jasno je da je ova glumačka ekipa veoma tražena, prevazivši uloge srednjoškolaca, te im ne bismo zamerili ako žele da nastave i fokusiraju se na svoje filmske karijere (iako se apsolutno nadamo trećoj sezoni!).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Kontroverze i kritike

Prošlo je godinu i po dana od premijere druge sezone i, iako je HBO produkcija obnovila seriju, treća sezona se suočava sa dovoljno izazova da nas navede da se zapitamo da li će nastavka zapravo biti. Ipak, možda nema potrebe za panikom – ovo nije prvi put da je Euphoria odlagana. Nakon premijere leta 2019. godine, serija je prvo naišla na prepreke uzrokovane pandemijom korona virusa, koja je odložila drugu sezonu do početka 2022. godine. Ovog puta, međutim, čini se da će čekanje biti još duže, a kontroverze koje prate kreatora serije Sema Levinsona su učinile da premijera nastavka bude odložena više puta nego što je iko mogao da očekuje.

Ne zaboravimo, adult sadržaj u seriji izazvao je brojne kontroverze i kritike, zbog čega su neki od članova glumačke ekipe izrazili nezadovoljstvo brojem scena golotinje u seriji. Nakon što je druga sezona dobila različite kritike, pri čemu su neki smatrali da je inferiorna u odnosu na prvi deo, kao i posle fijaska koji je doživeo TV projekat The Idol, mnogi fanovi su izrazili zabrinutost u vezi sa nastavkom – ne znajući šta mogu da očekuju.

Holivudski štrajkovi

Udruženje pisaca Amerike (WGA) je u maju započelo štrajk koji je trajao 148 dana, čineći ga jednim od najdužih štrajkova u istoriji ovog udruženja. Iako je WGA nedavno postigao dogovor sa Savezom producenata filmskih i televizijskih sadržaja (AMPTP), industrijska akcija je zaustavila mnoge produkcije nekoliko meseci – uključujući i seriju Euphoria. Krajem maja, samo nekoliko nedelja nakon početka štrajka – Francesca Orsi, šefica dramskog departmana HBO, otkrila je da, iako je pisanje treće sezone počelo, tim još uvek “nema beskonačnu količinu scenarija”. Imajući u vidu da nije prošlo ni mesec dana od završetka štrajka i s obzirom na to da je Levinson jedini scenarista serije – može se reći da pisanje scenarija neće biti završeno skoro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Postoji i pitanje štrajka Sindikata filmskih glumaca – Američke federacije za televiziju i radio (SAG-AFTRA), koji traje od 14. jula, pregovori između dve strane nedavno su propali, tako da se trenutno ne nazire kraj. Sve dok studiji ne pruže glumcima ugovor koji zaslužuju, serijama poput HBO hita će biti onemogućeno snimanje, što dodatno odlaže njihovo već odloženo emitovanje.

Glumačka postava treće sezone: Ko se vraća?

Zendayina uloga u trećoj sezoni je zagarantovana uprkos viralnim glasinama o navodnoj Rueinoj smrti. Očekuje se da će se Rue vratiti zajedno sa Hunter Schafer (Jules), Jacobom Elordijem (Nate), Alexom Demie (Maddy), Algeeom Smithom (Chris), Sydney Sweeney (Cassie), Maude Apatow (Lexi), Storm Reid (Gia), Nikom King (Leslie), Austinom Abramsom (Ethan), Colmanom Domingom (Ali) i Dominicom Fikeom (Elliot).

Pročitajte i ovo: Timothée Chalamet kao Bob Dylan: Evo zašto mu je Austin Butler bio inspiracija

Naslovna fotografija: pinterest.com/weheartit.com

Milica Nešić

Comments