Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Treće veče 31. Amstel Fashion Week-a, koji se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, započelo je na neuobičajen način vrlo zanimljivom prezentacijom make-up trendova koju je u saradnji sa Nedeljom mode organizovao svetski poznati brend L’Oreal Paris. Dajući savete i praktične primere ulogu moderatora imao je naš poznati make-up umetnik Marko Nikolić.

Nakon toga uživali smo u modnim revijama samostalnih dizajnerki Ljube Sikimić i Ive Stefanović. U prepunoj sali Ljuba Sikimić nam je prikazala kolekciju inspirisanu rađanjem prirode. Kolekcija pod nazivom “Flourishing” predstavlja ženstvenost i eleganciju u novom svetlu. Kolekciju je pratila i linija unikatnog nakita koja sada već predstavlja potpis autorke. Modeli Ive Stefanović prikazani u kolekciji pod nazivom “Up, Up, Up!”, koja je namenjena uspešnim i ostvarenim ženama su urađeni u limitiranoj seriji. Modeli su vrlo precizno izrađeni od kvalitetnih materijala. Brend Iva Stefanović se u javnosti prepoznaje kao ekološki orijentisan i društveno koristan i koristi svaku priliku da tu poruku prosledi kroz jezik mode koristeći eco friendly materijale i promovišući dugotrajne modne vrednosti.

Ljuba Skimic Treće veče 31. Amstel Fashion Week a

Ljuba Sikimić

Iva Stefanovic Treće veče 31. Amstel Fashion Week a

Iva Stefanović

Nakon toga usledila je revija nakita Pierre Lang koja je upotpunjena zanimljivim haljinama brenda Sherry Hill. Na neuobičajenoj pisti koja je imala svojevrstan pijadestal na sredini pored manekenki izašle su poznate dame Anabela Bukva, Marina Kotevski, Adrijana Čortan i mnoge druge. Sherry Hill haljine su dizajnirane tako da naglase žensku lepotu, ali da istovremeno budu vrlo udobne. Nakit Pierre Lang je prvi put imao prezentaciju u našoj zemlji, ali ima tradiciju dugu više od pedeset godina i jedan je od najpoznatijih unikatnih dizajnerskih komada nakita u Evropi. Posebno je važno naglasiti da je izrađen od 100% hipo alergenskih materijala.

Pierre Lang Treće veče 31. Amstel Fashion Week a

Pierre Lang

U nastavku večeri program je dodatno obogaćen prezentacijom modela jedne od najzanimljivijih beogradskih autorki Ane Ljubinković. Modeli čija je konstrukcija jednostavne forme imaju naglašenu igru bojama i detaljima.

Ana Ljubinkovic Treće veče 31. Amstel Fashion Week a

Ana Ljubinković

Posebno iznenađenje večeri bila je prezentacija specijalnog sezonskog magazina “Hello Fashion”. Iz Volvo automobila, koji je bio parkiran na pisti, izašle su poznate dame i prošetale crvenim tepihom kao na holivudskim premijerama i to: Katarina Radivojević, Olivera Kovačević, Jelena Blečić, Sandra Perović, Minja Miletić, Ana Mitić i Mirka Vasiljević.

Hello Fashion Treće veče 31. Amstel Fashion Week a

Hello Fashion

Vrhunac večeri bila je još jedna zanimljiva prezentacija. Videli smo modele poznatog brenda Patrizia Pepe u jednoj klupskoj atmosferi, sa visokim barskim stolovima na pisti. Atmosfera je apsolutno osvojila i publiku koja je u potpunosti uživala u najnovijoj kolekciji ovog italijanskog brenda u kojoj dominiraju izbledele boje i isprane majice. Slim pantalone, zapetljani kaiševi, lepršavi džemperi i široki sakoi oduševili su sve prisutne.

Patrizia Pepe5 Treće veče 31. Amstel Fashion Week a

Patrizia Pepe

Činjenica da Fashion Week nastavlja sa uvođenjem novih zanimljivih načina prezentacije, kao i konstantno do poslednjeg mesta popunjeni prostori jasno pokazuju zbog čega je ova beogradska manifestacija vodeći modni projekat u celom regionu.

Nakon uspeha cipela Fashion Prisoner koje su ušle u top deset cipela na ovogodišnjem Cinderthriller takmičenju, u organizciji italijanske modne kuće Alberto Guardiani i kultnog “I-D Magazina”, Ana Cvejić je nastavila modno istraživanje u saradnji sa kompanijom Textil i kreirala svoju prvu mini kolekciju na prolećnoj Beogradskoj nedelji mode, koja je bila izložena tokom trajanja revija u BelExpo centru.

Kolekcija se sastoji od tri različita, ekstravagantna modela cipela, izradjena od modernog cvetnog lana. Zadatak je bio demonstrirati upotrebnu vrednost tkanine. Radni concept No Limit je bio vodilja pri kreiranju modela čiji je akcenat na samom tekstilu, bez suvišnih detalja (nitni, kristala, dugmića). Sam dezen uticao je na dizajn cipela, tako što cvet ili list na pojedinim delovima nastavljaju da izlaze iz 2D forme u treću dimenziju.

Editors choice