Treće veče Beogradske nedelje mode obeležile su revije mladih dizajnera, ali i dve kretorske zvezde: Bata Spasojević i Boško Jakovljević, kao i revija australijskog brenda UGG.

Marta Miljanić se publici Beogradske nedelje mode predstavila kolekcijom “I rebel; therefore I exist.” ―  Alber Kami. Kolekcija predstavlja susret sa ženom koja je lepa, seksi i prorodna.

3333 Treći dan 32. Belgrade Fashion Week a

Bata Spasojević i George Styler

Everblazing je novi modni brend čiji je tvorac mlada dizajnerka Milica Pešić.

Prikazala je kolekciju pod nazivom “Bittersweet”, za proleće/leto 2013.

George Styler je inspiraciju za kolekciju dobio posmatranjem ptica u kavezu – kao metafori problema u savremenom društvu. U kolekciji dominiraju balkanski etno motivi ukombinovani sa stilovima iz drugih krajeva sveta. Oni će se uskoro naći i u modnoj literaturi u knjizi Louis Bou-a u izdanju “Harper Collins” iz Njujorka.

UGG Australia je modni brend čiji je dolazak na tržište izazvao priličan šok među globalnim modnim trendovima. Kolekcija jesen/zima pod imenom “New York City” pokrenuta je na ulicama najdinamičnijeg grada na svetu u veoma modernom maniru koji se drži UGG tradicije – udobnosti i toplote. Na pisti su se kao ambasadorke ovog brenda pojavile Marijana Mićić, Katarina Vučetić i balerina Teodora Spasić.

Untitled 11 Treći dan 32. Belgrade Fashion Week a

Ljuba Sikimić i UGG

Četvrta po redu kolekcija RAILWAY by Ljuba Sikimić pod imenom “Exposure” inspirisana je konceptom otkrivanja, autorka kolekcije za aktuelnu sezonu na prvom mestu ističe eleganciju i ženstvenost.

Kao svojevrsna uvertira pred reviju Decadence by Boško Jakovljević powered by Martini Vesto & PWL bila je izložba fotografija u salonu luksuznih automobila INFINITI. Izložbi je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti i ljubitelja Boškovih kreacija. Fotografije je napravio Marko Sovilj, a želja dizajnera je bila da kroz fotografije prikaže da muškarci koji nose njegove kolekcije voze upravo takve automobile.

Aktuelne kolekcije za jesen/zimu 2012/13 i ready to wear kolekcija donele su na pistu Beogradske nedelje mode posebnu dozu elegancije koja korespondira sa modnim zahtevima street wear-a. Ovaj svojevrsan modni clash Boško Jakovljević nam je predstavio kroz puls ulice, koji proizvodi ekstravagantne note namenjene savremenom muškarcu.

Brend Bate Spasojevića Individual nas već svojim imenom uvodi u ekskluzivnost i autentičnost jednog od naših najuspešnijih modnih dizajnera. Kolekcija “Sound of Peace” nastala je uz zvuke savremene rokenrol muzike, koja je jedna od najvećih inspiracija Bate Spasojevića.

Prethodne izveštaje sa ovogodišnje Nedelje mode pogledajte ovde.

Comments