Nitne, nitne svuda oko nas. S njima ste se sigurno već upoznali, a kako nam trendovi diktiraju i napunili svoj ormar predmetima ukrašenim upravo ovim modnim začinom.

Iako su se donedavno povezivale sa štovateljima punka i metala, nitne su postale ovogodišnji modni imperativ, a iako je grad preplavljen upravo tim metalnim ‘bodljicama’ morate priznati da vaš ormar čuva barem jedan komad s popularnim nitnama. Čak je sve više i editorijala koji vas uče kako ukrasiti svoj predmet kod kuće. Nitne su danas dostupne svima i svugdje, a sve što je potrebno je malo vremena i volje kako bi to ispalo nosivo. Neki se toliko zanesu pa stave ‘spikeove‘ za koje bi im trebala dozvola za hladno oružje, ali čak i to izgleda efektno.

Dolaze u svim bojama a najpopularnije su srebrne, zlatne, te bronzane. Stavljaju se gdje vam srce poželi, to je najčešće na torbicama, džepovima hlača, štiklama, čizmama, nakitu, ramenima sakoa i majica (to nije rame za plakanje), a dizajneri ih ubacuju u sve više komada ne bi li svoj dizajn učinili zanimljivijim i posebnijim, a pošto se svijet “pretvorio” u nitnu, biti poseban i drugačiji danas je teško. Koliko samo čizama s nitnama dnevno prošeću ispred vas? Upravo tako, bezbroj. Htjeli ili ne, svi smo mi žrtve modnih trendova, ali teško im je odoljeti kada tako odlično idu uz apsolutno sve! Kako su brzo preplavile dućane, nadajmo se da neće istom brzinom i izaći iz trenda jer nas je dosta “pljunulo” popriličnu svotu ne bi li se okitile tim metalnim čudom. Hajde, nek potraje dok ne iznosimo te silne cipele!

slika112 Trend alarm: Nitne

Kada vam je kragna košulje ukrašena nitnama, ogrlica nije potrebna

245 Trend alarm: Nitne

Maske za iPhone dostupne na internet stranicama koje možete i same napraviti

3 Trend alarm: Nitne

Pazi da ne ozlijediš nekoga

slika45 Trend alarm: Nitne

Koji je tvoj favorit?

slika54 Trend alarm: Nitne

Tko kaže da pismo torba s nitnama ne ide uz haljinu

slika64 Trend alarm: Nitne

Sve popularnije su i štikle koje krasi upravo taj modni detalj

ombre Trend alarm: Nitne

Kako dosadni traper šorc učiniti genijalnim

slika83 Trend alarm: Nitne

Dizajner Jeffrey Campbell svoj poznati model "Lita" začinio je upravo nitnama


Matea Kutija je studentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, izrađuje nakit i crta, voli pisanje, smijeh i pozitivne ljude. Najveći je ljubitelj čaja i vječni perfekcionista, a život ne bi mogla zamisliti bez obitelji i prijatelja. Skuplja nepotrebne stvari i stare časopise, a iz takta je najbolje izbace klišei, nepravda i naporni ljudi.

Comments