Od svih aktuelnih trendova u svetu mode za koje imamo osećaj da se svakodnevno smenjuju i da se svaki dan neki novi trend pojavljuje, najčudniji do sad je možda trend gde veliki fashionisti koriste elemente piratskog načina odevanja u svojim svakodnevnim modnim kombinacijama. To možda i nije toliko loše za malo “začiniti” lični stil na neobičan način.

Osim što smo standardno kao i svakog leta i ovog imali mnoštvo trendova koji su nas oduševljavali, ali zgrožavali (ukoliko nisi baš velik fashion freak), u poslednjih nekoliko meseci je krenuo da se suptilno pojavljuje trend korišćenja piratskog stila u svakodnevnoj rutini. To su mali elementi iz klasičnog piratskog oblačenja koje je neočekivano se pojavilo na modnoj sceni. Verovatno i pomalo inspirisano kantri stilom, koji je takođe aktuelan.

Ovaj trend je pokrenut na društvenoj mreži Twitter, od strane modnog kritičara Bri Malandroa, koji je počeo da izučava kulturnu istoriju kauboja i pirata, što ga je dovelo do tačke da postoje delovi njihovih uniforma koji mogu biti provučeni u popularnoj kulturi kako bi to bilo izuzetno moderno. Stoga, u poslednjih nekoliko meseci, mogli smo u mnogim modnim magazinima, pa i na ulici da vidimo prisutne outfite inspirisane kaubojima i piratima. Ni modne piste nisu izostale, stoga je i ovaj pokret bio prisutan i tamo.

Ali hajde da se malo više osvrnemo na trenutno ovaj aktuelniji, trend koji je trenutno u procesu razvijanja i koji nam je sve bliži. Da, u pitanju je vid oblačenja i stilizovanja svakodnevnog outfita inspirisan piratima. On je sve više prisutan i na naslovnim stranama magazina, muzičkim spotovima, kao i na ulicama svetskih metropola. Kao i nekad, čuveni dizajner Jean Paul Gaultier je imao prisutne ove trendy elemente na svojim modnim pistama prvi, što ne bi bio prvi put za njega da pravi od čudnih stvari odlične odevne komade (setimo se samo kupastog korseta koji je kreirao za Madonnu). Čisto radi male lekcije iz istorije mode, on je to uveo u modu još 2008. godine, tako da u principu – kasnimo.

Comments