Ponovo se ovaj način stilizovanja koji se sastoji od oversized rukava na košuljama, dubokih pantalona, pojasa, velikih kragni i ogromnih šešira u piratskom stilu krenuo “šunjati” po modnim pistama, a mi još uvek nismo sigurni da li smo srećni zbog toga ili bi ipak ovaj trend potpuno propustili. Pevačica FKA Twigs je jedna od prvih koja je ovaj trend nosila, što na nastupima, što na naslovnim stranama mnogih magazina što je čini takođe veoma fashionable.

Probaj da pronađeš neki odevni komad koji je ovakvog dizajna. Možda belu košulju sa oversized rukavima da stilizuješ sa dubokim teksas pantalonama, ali pazi sad – postoji trik! Polovinu te iste košulje upaši, a polovinu ostavi šljampavu radi nekog vida modnog efekta. Taj kompletan izgled možeš upotpuniti nekim suptilnim cipelama na štiklu, ili čak i patikama – zavisno od situacije, ali obavezno stilizuj nakitom koji može biti i klasičan, ali može biti i urbaniji tj. nesvakidašnji.

Marama je takođe dobar stilski trenutak, ako je recimo zavežeš oko nadlaktice, naročito ako je ona mnogo šarena, što će ubiti tu silnu belinu košulje. Prsluk od svečanog odela koji možeš i da pozajmiš od nekog muškarca u svom životu, možda može biti takođe preko ovakve košulje odličan detalj, a pritom da ne izgleda previše na tvoj ceo outfit.

Tu su naravno i pantalone neobičnog kroja, koje su spuštene mnogo, a ono što malo ljudi zna je da one idu odlično na neke obične sandale na štiklu. Tako da imaj u vidu i to, ako poželiš da budeš malo drugačija od svih prisutnih, pa verovatno i na ulici, ne samo na događaju za koji se spremaš.

U svakom momentu ne zaboravi da je moda tu da rizikujemo i da se igramo sa njom, tako da za koju god kombinaciju da se odlučiš kada je u pitanju ovaj trend, samo svoj outfit iznesi sa samopouzdanjem i ne moraš onda da brineš uopšte da li će to izgledati dobro ili ne. Naročito ako se ti osećaš dobro u tom outfitu.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan

 

Comments