U svetu u kome ćete, ako trepnete, zbog količine novih trendova sigurno neki propustiti, mi smo tu da izdvojimo one najzanimljivije. Ovaj trend će, međutim, zasigurno izdržati test vremena, stoga vam mi savetujemo da se što pre latite ajlajnera i četkica kako biste usavršili precizno izvlačenje pravih linija, ali i naučili da na svojim kapcima iscrtavate i neke druge zanimljive oblike. U nastavku vam predstavljamo trend geometrijskog makeupa, koji može ujedno biti i suptilan i zabavan, i koji će ljudima u vašem okruženju jasno pokazati koliko ste kreativni.

Za početnike

Kao kada ste bili deca i trudili se da obojite predmete i ne dodirnete ništa van okvira, tako ćete se osećati i kada počnete da vežbate ovu tehniku ajlajnera “u crticama”. Najbolje bi bilo da ovaj stil pokušate da rekreirate ajlajnerima koji su u formi flomastera. Na ivici kapka, gde ste nekada izvlačili ajlajner liniju, laganim potezima vucite kratke vertikalne crtice i oslikaćete iluziju dužih trepavica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha Chudeeva (@chudesasha)

Vidimo duplo

Ovaj, nama omiljeni novi trend duplog nanošenja ajlajnera, izgleda veoma zanosno i ljudima ne dozvoljava da skinu pogled sa vaših očiju. Vežbajte, igrajte se sa bojama, ne moraju ajlajneri biti samo crni ili braon, a upravo ovaj trend je savršena prilika da izađete iz monotonije, i to uz kakav boom!

Minimalizam kao savršena opcija

Sve ovo vam izgleda strava, ali ste ipak malo klasičniji tip osobe. Kako biste ostali dosledni sebi, a ipak ispratili trend geometrijskog makeupa koji vam se toliko dopada, možda je jednolinijski ajlajner baš za vas, samo ovoga puta, zaboravite na ajlajner duž trepavica, već ga pomerite iznad, na samu ivicu očne duplje. Savladaćete ovu makeup tehniku, ako ne pri prvom, definitivno pri drugom pokušaju, i zasigurno će postati vaš go to look.

Comments