Modnim znalcima nije potrebno mnogo objašnjavati kada se spomene pojam backless. Prva i jedina asocijacija je elegantna, profinjena i sve popularnija haljina otvorenih leđa. Ovakve haljine vladaju crvenim tepisima već godinama, a modni kreatori iz dana u dan sve nas više iznenađuju najrazličitijim modelima. Zvijezde su spremno prihvatile ovaj trend. Pozira se s leđa, a dekolte odlazi u blagi zaborav. Dakle, zapamtite, B u modnom rječniku znači samo jedno – backless!

Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) među prvima se pojavila u ovakvoj haljini. Iako Dženi voli i duboki dekolte sprijeda, ona zna da će svoje obline još bolje istaknuti nevjerojatnim izrezom na leđima.

112 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Dženifer nosi metalik zlatnu backless haljinu s potpisom Marchesa

Rijana (Rihanna) kao da ni ne zna za drugačiji izrez od ovoga na leđima! Uvijek provaktivna i seksipilna, blista u svim izdanjima backless haljina, a najljepše je možda ono u dugoj crnoj modne kuće Armani.

210 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Rijana ne mijenja haljinu, samo boju kose

Potpuno otvorene haljine nosile su En Hatavej (Anne Hathaway) koja je izabrala model Armani, Olivija Vajld (Olivia Wilde) i Hilari Svonk (Hilary Swank) koja je među prvima mamila uzdahe dekoltiranim leđima još 2005. godine u haljini s potpisom Guy Laroche.

312 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Ovdje malo što ostaje mašti

Iako prevladavaju dugačke, kratke haljine otvorenih leđa ostavit će još veći dojam. Hajdi Klum (Heidi Klum) u žutoj modne kuće Versace, Nikol Šerzinger (Nicole Scherzinger) i Blejk Lajvli (Blake Lively) u modelu modne kuće Marchesa neće propustiti priliku da istaknu svoje vitke figure i duge noge.

45 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Minimum materijala, maksimum boja

Backless haljina dobit će još elegantniju notu ako na leđima ima trakice koje je povezuju sa prednjim dijelom. Takve su nosile Eva Longorija (Eva Longoria), Žizel Bundšen (Gisele Bundchen), Megan Foks (Megan Fox) i Nikol Šerzinger.

54 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Trakice su dobrodošle

Nikol Kidman (Nicole Kidman) će i u backless modelu biti jedinstvena.

64 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Odabrala je model sa gornjim dijelom koji podsjeća na dolčevite

Evina pojavljivanja na crvenom tepihu uvijek oduzimaju dah, kao što je bio slučaj sa ovom crnom haljinom blago okruglog izreza na leđima.

73 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Uvijek na nivou

Nešto manje, okruglastije izreze ponijele su Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), Kejti Peri (Katy Perry) i Kira Najtli (Keira Nightley) u modelu Burberry.

83 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Manji izrez, jednaki dojam

Pogledajte samo Šeril Kol (Cheryl Cole) i probajte zadržati uzdahe! Hrabro je pokazala tetovaže, a opet je uspjela izgledati apsolutno glamurozno!

93 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Crna šljokičasta backless haljina Šerilin je izbor

Najglamuroznije među ovim haljinama, one su sa šlepom koji se vuče po po podu. Odlično su izabrale Sofija Buš (Sophia Bush)  koja nosi narančasti model David Meister, Kameron Dijaz (Cameron Diaz) u haljini Stella McCartney i Alesandra Ambrozio (Alessandra Ambrosio).

103 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Backless sa šlepom poput vjenčanica

Za kraj, ostavljamo vam izdanje najdraže nam Kejt Midlton (Kate Middleton) u nježnom izdanju Jenny Peckham.

113 Trend sa crvenog tepiha: Haljina otvorenih leđa

Kejt ostaje vjerna svom stilu i ne provocira previše


Andrea Kljajić, između nedostatka vremena i viška ideja naći će način da vam uvijek iznova definira ljubav. Bježi od usporedbi sa Carrie Bradshaw, ali je uvijek nekako sustignu. Prepoznat ćete je po mirisu “Euphorie” dok vam suptilno proviruje u život. Srećom, o svom životu u trećem licu ne piše na svom blogu “O cipelama i ljubavi”.

Comments