Mala crna haljina je kratka i elegantna večernja ili koktel haljina, koju je lansirala modna kreatorka Koko Šanel (Coco Chanel) 1926. godine. Prva mala crna haljina je bila bez rukava, dužine malo iznad kolena. Do tada, crnu haljinu su nosile žene isključivo kada su bile u žalosti. Koko je unela novi modni trend, haljinu iznad kolena, bez rukava, i neizostavnu kraću kosu. Od tada, žene širom sveta je smatraju za obavezni deo svoje garderobe. Njena funkcija je da žene, različite građe, visine i proporcija, izgledaju elegantno, sofisticirano i lepo.

Mala crna haljina nije dostupna samo onima sa dubljim džepovima, s obzirom na to da je danas izrađuju i neke firme sa pristupačnijim cenama. Od kada je zauzela svoje mesto u modnom svetu, nju žene nose tako što nekada navuku i blejzer preko ili stave rukavice. Sve zavisi od ukusa i prilike. Menjala je stilove ali je, posmatrajući status, uvek bila ispred najurbanijeg trenda. Svaka žena će vam ispričati po bar jednu priču koja je veže za malu crnu haljinu. Verujte mi, nijedna priča vas neće ostaviti ravnodušnom. Ne znam da li je to zbog boje, mističnog utiska koji ostavlja, kroja koji savršeno pristaje svima, dužine ili našeg stava, znam najvažnije – utisak je uvek pozitivan i jak, a takav i ceo život treba da bude.

U svom najboljem izdanju, a definitivno i najoriginalnija je bila Keli Ozborn (Kelly Osbourne) koja je nosila Jeremy Scott kreaciju. Oduševila nas je njena jednostavnost, a u isto vreme je privukla najviše pažnje. Takođe, dve zvezde koje su odabrale jednostavnost uz svoje savršene figure su Amanda Bins (Amanda Bynes) i Holi Medison (Holly Madison), jedna od Playboy zečica.

113 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Natpis nas je oduševio

28 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Uz figure kakve ove devojke imaju, jednostavne haljine su pun pogodak

Odrina Patridž (Audrina Patridge) je uz svoje savršene noge izabrala kratku, jednostavnu haljinu marke Alice + Olivia i ukombinovala je sa sandalama sa otvorenim prstima, dok je Amerika Ferera (America Ferrera) odabrala savršenu haljinu do kolena za svoju figuru, sa potpisom Catherine Malandrino. Nama je, pak, pažnju privukla provokativna haljina Majli Sajrus (Miley Cyrus) modne kuće Zimmermann. Ruku pod ruku sa njom išla je i Megan Foks (Megan Fox), čija manekenska građa savršeno pristaje uz Armani haljinu bez rukava. Kao što kažu, dovoljno je da se otkrije minimalni deo da ostavite bez daha. Dženifer Gudvin (Ginnifer Goodwin) je, kao i uvek, bila originalna i zasijala je na crvenom tepihu u haljini s potpisom Dior, dok je Hajdi Montag (Heidi Montag) prošetala u sečenoj haljini Herve Leger.

72 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

U ovoj haljini predivne noge dolaze do izražaja

82 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Slatko i elegantno, otkriva dovoljno

48 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Dovoljno otkriva da zagolica maštu

310 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Šik, otkačeno i otmeno

Naš favorit je, ipak, prelepa Emi Rosam (Emmy Rossum) koja je zasijala u neverovatnoj haljini Dior. Uz podignutu kosu u elegantnu punđu, Emi je bila tema večeri. Dafi (Duffy) zna da pogreši sa svojim odevnim kombinacijama, ali ovoga puta nije uspela. Neobično sečena, sa V izrezom, ova mala crna haljina Yves Saint Laurent joj super stoji. Takođe, Dženifer Eniston (Jennifer Aniston) je odabrala pravu svečanu LBD marke D&G, upravo onakvu kakva joj je bila potrebna za crveni tepih. Naravno, na crvenom tepihu ima i mladih zvezda u usponu, kao što je Selena Gomez (Selena Gomez).

Ona nam je dokazala da elegantno ne mora da znači i skupo, i hrabro je iznela H&M  haljinu na debele bretele. S druge strane, ko će drugi nego Hajdi Klum (Heidi Klum) bolje izneti kreaciju Alexander McQueen? Sara Mišel Dželar (Sarah Michelle Gellar) je odabrala jednostavnu, old fashioned crnu haljinu ispod kolena s potpisom Givenchy. Drago nam je što je nekome još uvek uzor Odri Hepbrn (Audrey Hepburn)!

91 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Slatko, lepršavo i neodoljivo. Tri reči koje opisuju Emi

102 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Elegantna haljina uz diskretan nakit je pravi izbor za crveni tepih

114 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Malo šljokica nije nikad na odmet

56 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Jednostavno, a ekstravagantno

122 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Koko Šanel nas je ovome učila!

Lejton Mister (Leighton Meester) cenimo zbog njene hrabrosti. Ovog puta je obukla kožnu haljinu Paule Ka i brus od istog materijala. Pomalo kao catwoman, ali nama se dopalo. Zanosna kao i uvek, Selma Bler (Selma Blair) je pokazala kako se to radi! Divna haljina s potpisom Marc Jacobs bez jednog rukava nas je oborila s nogu. Detalji, čipka i sandale koje su savršeno uklopljene, naterali su nas da ne skidamo pogled sa nje. Bravo Selma! Takođe, uvek nasmejana Kejt Hadson (Kate Hudson) je igrala na sigurno i zablistala u haljini Jean Paul Gaultier, koja je ispod kolena, dok je Džulija Roberts (Julia Roberts) odabrala elegantnu, njoj svojstvenu haljinu D&G. I, za kraj smo ostavili Kim Kardašijan (Kim Kardashian) u svojoj haljini Topshop, na duge rukave, koja je sjajno istakla njenu oblu figuru.

131 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Kao i uvek, ekstravagantna Lejton

141 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Selma zna kako se to radi!

63 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Jednostavno, bez rukava i seksi

151 Trend sa crvenog tepiha: Mala crna haljina

Kim u jednostavnoj, elegantnoj haljini sa malo upečatljivijim nakitom

Prethodne tekstove iz serijala “Trend sa crvenog tepiha” možete pogledati ovde.


Sara Hadžić je Veliki zaljubljenik u književnost, prirodu i druženje. Uživa u dugim šetnjama po plaži i prelepim zalascima sunca. Užasno je romantična i nada se da će jednog dana upoznati svoju srodnu dušu. Iskrena, komunikativna, otvorena, tvrdoglava. Obožava da piše, čita, voli muziku- pored porodice i prijatelja, te tri stvari je apsolutno karakterišu. Vodi se parolom ”Bolje da uradiš nešto pa da se kaješ, nego da ne uradiš ništa.”

Comments