Verovali ili ne, pravi #trendalert je uzdrmao svet mode, te dakle, očekujte da će pokucati i na vrata vašeg garderobera, pre ili kasnije, i spremite se da ostatak teksta pročitate bez predrasuda. Odmah na početku, kao iz topa i bez oklevanja, prozboriću troslovnu reč oko koje se digla sva ova prašina: TOP! Da, da… Dobro ste pročitale: “TOP!” Dakle, za sve one koji to ne znaju, trend topova potiče iz perioda s kraja devedesetih i početka novog milenijuma, a vezuje se najpre za pop kulturu. Kao takav je uglavnom bio rezervisan za teenage populaciju i za sveže penzionisane tinejdžere. Sada, neku deceniju kasnije, top iz pop age modnih tendencija vratio se među žive. Za sad, čini se da je on deo pop up modnih trendova, te usled nedostatka potrebne ali i dovoljne distance, nismo u mogućnosti da ocenimo kvalitet njegove postojanosti.

Ovog puta, top se pojavio u neočekivanom ruhu i to na modnim pistama visoke mode, zatim u street style tokovima, ali i u portfoliju najmoćnijih modnih influensera. Istina je da je on, zbog svoje minimalističke siluete, rezervisan za toplija godišnja doba, ali se ovog puta prikačio za princip slojevite mode i dovezao pravo do postrojenja modnih trendova za jesen/zimu 2019/20.

Od onih sa liste Houte Couture brendova, koji su među svoje trend output-e uvrstili i top, ali u slojevitoj verziji, su Prada, Dior, ali i Sacai i drugi. Imajte u vidu da je slojevito nošenje ovog komada podvučeno crvenom linijom ukoliko želite njegovu stilski prihvatljivu verziju na sebi ove jeseni. U rukopisu velikih modnih magova, top je svakako gornji sloj u odevnim kombinacijama sa različitim bazama, gde se, slobodno možemo naglasiti, one dele u tri grupe i to: T-majice, zatim haljine midi dužine i džempere. Ako govorimo o majicama kao bazama za slojevitu odevnu kombinaciju u kojoj se na vrhu nalazi top, one neretko mogu da budu i od organdina, u formi bluze ili košulje, ali i klasične pamučne T-majice sa ili bez natpisa. Kada se latimo haljina, #musthave koji je u pratnji, da ne kažem, u podlozi ovom trendu, jeste ona midi dužine, elegantne forme. Potpuno je prihvatljivo da ona ovde preuzme na sebe i druge trendove poput karo šara, jarkih kolorita, kože, plisea i oversize. I konačno, najneobičnija slojevita kombinacija, u ovom pisaniju, jesu džemperi kao podloga za topove. Pa još, kao šlag na tortu, poželjno je da džemperi budu trendični.

Comments