Srećom ili možda sudbinom, trend prihvatanja različitosti u izgledu ženskih tela, ispratio je i trend održivosti u modi – korišćenjem kvalitetnih i prirodnih materijala. U kreiranju donjeg veša to je dovelo do idealnog spajanja ove dve struje u jednu. Zatim, veš od prirodnih materijala sa sobom je povukao i jednostavnost u dizajnu oblika i boja, koje se uglavnom kreću od nude palete, preko pastelnih i puder nijansi. Uz povremeni izuzetak komada u intenzivnim osnovnim bojama ili metalik varijantama. Najbolji komadi donjieg veša u ovoj godini prate liniju tela i naglašavaju njegove najbolje strane.

Ovaj trend su pored manjih proizvođača ispratili i veliki brendovi, kao i poznati koji imaju svoje linije donjeg veša. Čak se i u kampanji za latest kolekciju brenda Skims, iza koga stoji svima dobro poznata Kim Kardashian West, i koji je veoma poznat po vešu za oblikovanje tela, jasno vidi potenciranje udobnosti, kao i pomenuta nude paleta boja.

Iskreno, nadam se da će se ovaj trend spoja elegancije, ženstvenosti, sexy izgleda i udobosti nastaviti i u narednim sezonama. Nošenje prirodnih materijala prija koži, dobro ukrojen veš čini da se osećamo lagodno i ne sprečava nas da budemo aktivne, a pritom, minimalizmom u dizajnu samo naglašava prirodnu lepotu ženskog tela. Zaista, zašto bi sve to ikada izašlo iz mode?

Naslovna fotografija: instagram.com/cuup

Jovana

Comments